23948sdkhjf

Bestseller-bundlinjen falder med en milliard: Fastholder investeringer

Bestseller har i sit seneste regnskabsår løftet sin toplinje i et ændret marked, mens det samlede resultat som er faldet moderat

Da Bestseller i 2022 kunne glæde sig over sit bedste, samlede resultat i modevirksomhedens historie, var det samtidig med forventning om sværere betingelser og udfordringer i regnskabsåret, der fulgte. 

Den forudsigelse viser sig nu at holde stik.

Bestsellers omsætning steg i perioden august 2022 til juli 2023 med fem procent, mens resultatet før skat blev 4,9 mia. kr. Det er knap 19 procent lavere end sidste år.

– Vi er langt fra immune i turbulente tider, men jeg er glad for, at vi har formået at balancere de stigende omkostninger, vi er blevet mødt af, og at vi har kunnet tilbyde vores samarbejdspartnere og kunder de muligheder, vi har. Vi har valgt at absorbere en ikke ubetydelig andel af omkostningerne, og det bærer årets samlede resultat præg af, udtaler Anders Holch Povlsen, administrerende direktør i Bestseller, i en pressemeddelelse.

Det samlede onlinesalg for første gang en tilbagegang, afslører Bestseller.

Fortsætter investeringer

Modetøjsvirksomheden har gennem flere år foretaget store investeringer. Dels i en bred vifte af forretningsstrategiske tiltag, digitalisering og faciliteter, men også i stort omfang i forretningsmodeller, materialer og teknologier, som skal bidrage til den nødvendige omstilling af modeindustrien, fortæller Bestseller i pressemeddelelsen.

Det vil virksomheden fortsætte med i indeværende samt de kommende år.

Blandt andet tager modevirksomheden i det igangværende regnskabsår det første spadestik til et nyt, højautomatiseret distributionscenter i Holland. Ligesom en række af virksomhedens brands vil ekspandere deres butiksnet.

– I Bestseller skal vi vedblive og evne at omstille os til det, vi møder, og den fremtid, der kommer. Vi har i de seneste år set markante forandringer, og vi forventer også, at markedet fortsat vil bære præg af en vis uro. Vi vil gøre vores bedste for at imødegå det, og vi vil investere, så vi står rustet hertil. Og så vi formår at være veldrevne, ydmyge samt har de muligheder og den teknologi, vi har brug for, for fortsat at kunne udvikle os og indfri de ambitioner, vi har, uddyber Anders Holch Povlsen.

BESTSELLER A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 37013 35248
Resultat før skat 4944 6085
Årets resultat 3913 5143
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098