23948sdkhjf

Styrtdyk: Birkenstock mister milliardbeløb på debutdag

Onsdag blev det for første gang muligt for investorer at handle med Birkenstocks aktier på børsen

Aktierne i Birkenstock faldt onsdag med 12,9 procent i værdi, da skoproducenten for første gang indtrådte på børsen i USA.

Dermed lukkede aktien i kursen 40,06 dollar, efter at den først var blevet sat til salg for 46 dollar.

Det svarer til henholdsvis cirka 281 kroner og 322 kroner.

Det svarer til, at Birkenstock på sin første handelsdag mistede 1,1 milliard dollar i markedsværdi, så den ved børsens lukning lød på 7,5 milliarder dollar.

Birkenstock blev stiftet i 1774 som et selskab, der lavede ortopædiske sko, men det har udviklet sig til et globalt modebrand særligt kendt for sine sandaler.

"Barbie-øjeblik"

Dets popularitet blev bedst illustreret, da skuespilleren Margot Robbie var iklædt et lyserødt par i den massivt populære film "Barbie".

- Sandheden er, at vi ikke havde vores "Barbie-øjeblik". Barbie havde sit "Birkenstock-øjeblik", lød det fra Birkenstocks administrerende direktør, Oliver Reichert, til mediet CNBC før børsens åbning onsdag morgen lokal tid.

Børsnoteringen markerer ifølge flere et vendepunkt for Birkenstock, der for to år siden solgte en majoritetsandel til den private kapitalfond L Catterton og Bernard Arnault, formand og administrerende direktør i LVMH Moët Hennessy, der står bag mærker som Louis Vuitton.

- En IPO (børsintroduktion, red.) i New York signalerer globale ambitioner, siger Fernando Fastoso, en professor ved Pforzheim Universitet, som specialiserer sig i luksusmærker.

For nylig har selskabet lanceret samarbejder med store mærker som Dior og Manolo Blahnik, et spansk fodtøjsmærke.

Birkenstock havde i 2022 en omsætning på 1,3 milliarder dollar - cirka 9 milliarder kroner.

/ritzau/AFP

Se nøgletal for:
Læs mere om: Sko
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.628