23948sdkhjf

Detailkæmpe leverer vækst på bund og top: Sagsøgning lurer dog i kulissen

Kvartalsresultater fra Amazon er bedre end forventet. Men giganten står fortsat over for udfordringer

E-handels- og techgiganten Amazon har i årets tredje kvartal haft fremgang i både omsætning og overskud.

Selskabet har således øget omsætningen til 143,1 milliarder dollar, fremgår det af kvartalsresultater fra selskabet offentliggjort torsdag aften dansk tid.

De 143,1 milliarder dollar svarer til omkring 1011 milliarder danske kroner og er en stigning på 13 procent fra samme kvartal sidste år.

Nettooverskuddet hos selskabet stiger også.

Det blev på 9,9 milliarder dollar svarende til knap 70 milliarder kroner. Også det var en stigning, da overskuddet i tredje kvartal 2022 lød på 2,9 milliarder dollar.

Aktier hos Amazon er steget umiddelbart efter offentliggørelsen af resultaterne.

- Vi havde et stærkt tredje kvartal, mens vores omkostninger ved at leve op til kunders behov og vores leveringshastighed i Stores-forretningen tog endnu et skridt fremad, siger Andy Jassy, topchef for Amazon, i en skriftlig udtalelse.

Udfordringer

Amazon står dog også over for en række udfordringer.

Amazon er således i september blevet sagsøgt af det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC), for at puste priser op og udøve monopolmagt. Det afviser Amazon.

Selskabet har ifølge nyhedsbureauet AFP oplyst, at det vil hyre 250.000 medarbejdere i USA for at håndtere ekstra pres, der følger med julehandlen de næste måneder. Det gælder både fuldtids-, deltids- og sæsonmedarbejdere.

Derudover lovede selskabet i sidste uge, at 1,3 milliarder dollar skal hæve lønnen for blandt andet de personer, der bringer varer ud. Dermed har de udsigt til en timeløn på mere end 20,5 dollar. Det svarer til 145 danske kroner.

Også den del af pakkeleveringen, der i dag foregår med droner, udvides til Storbritannien og Italien ved udgangen af 2024, skriver nyhedsbureauet.

/ritzau/

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094