23948sdkhjf

Huawei overvejer udviklingscenter i Danmark

Den kinesiske mobilgigant Huawei overvejer at lægge et udviklingscenter for smartphone i København.
Huawei, som i øjeblikket forhandler med TDC om drift af sit mobilnet, lufter nu ideen om at lægge et udviklingscenter for smartphone i Danmark. Det skriver Berlingske.

- Vi har tidligere kigget på København, da Nokia annoncerede, at man lukkede sit udviklingskontor i Danmark, og vi vil gerne
kigge på København igen. Huawei har ambitioner om at øge sine investeringer i Europa, og der er definitivt ingen, der siger, at det ikke skulle kunne ske i Danmark, siger Huaweis forsknings- og udviklingsdirektør Urban Fagerstedt til Berlingske.

Det sendte chokbølger igennem den danske ikt-branche, da Nokia i 2011 annoncerede, at koncernens danske afdeling med 1.000 medarbejdere skulle lukkes.

For mange lokationer
Mobilproducentens udviklingsarbejde var blevet spredt ud på så mange enheder, at det reelt var svært at arbejde sammen om nye produkter, og dermed tog det alt for langt tid at introducere dem på markedet.

- For vores smartphone-organisationen havde vi, jeg ved ikke hvor mange lokationer. Vi foretog markante ændringer og sagde, at der kun skulle være fire. For vores mobiltelefon-gruppe, hvor København var en af mange lokationer, sagde vi, at der kun skulle være tre, sagde Nokias topchef Stepen Elop sidste år til Computerworld.

Huawei har i dag i omegnen af 400 ansatte på fire store forsknings- og udviklingscentre i Sverige og Finland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094