23948sdkhjf

Fairtrade og Nespresso indgår aftale

Nespresso, der er ejet af verdens største producent af mad- og drikkevarer, Nestlé, har indgået samarbejde med Fairtrade International - og vil øge mængden af Fairtrade- certificeret kaffe i firmaets produkter.
Fairtrade International har indgået et tæt samarbejde med Nespresso for at forbedre levevilkårene for tusindvis af kaffebønder.

Samarbejdet bliver en del af Nespresso’s AAA Program og skal være med til at forstærke og opgradere firmaets fokus på at forbedre bæredygtig produktion og forbedringer af kaffebøndernes og lokalsamfundenes levevilkår.

Aftalen betyder blandt andet, at 10 procent af alt Nespresso-kaffe i 2014 vil være Fairtrade-certificeret – og stigende over de næste tre år. Nespresso har desuden forpligtet sig til at ekspandere produktionen i Columbia og flere afrikanske lande – heriblandt Sydsudan. Og det glæder Nespresso’s ambassadør, George Cloney.

- Dette program vil give bønderne mulighed for at sikre en mere bæredygtig forretning i lokalområderne. Samtidig giver det også et tiltrængt økonomisk løft for tusindvis af bønder, deres familier - og ikke mindst lokalsamfundene. Og på lang sigt kan man styrke konkurrencen og mindske den ekstreme økonomiske ulighed, der er i regionerne, udtaler George Clooney, der især glæder sig over, at Nespresso, som det første firma, vil importere kaffe fra det borgerkrigshærgede land, Sydsudan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079