23948sdkhjf

Fremgang på arbejdsmarkedet lover godt for økonomien

Den samlede ledighed er nede på 153.000 personer, hvilket svarer til 5,8 procent af arbejdsstyrken, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Fra maj til juni faldt ledigheden med 900 personer. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik. De positive ledighedstal kommer ovenpå en periode med flere positive nøgletal for dansk økonomi, og der er derfor grund til optimisme forud for nationalregnskabstallene for 2. kvartal, der kommer sidst i august, vurderer Dansk Erhverv.

Den samlede ledighed er nede på 153.000 personer, hvilket svarer til 5,8 procent af arbejdsstyrken, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Når faldende ledighed akkompagneres af positiv forbrugertillidsindikator og stigende tal for beskæftigelsen, så er der ved at være grund til at smile igen. I årets første seks måneder har der således været et samlet fald i ledigheden på 9.600 personer, så det ligner endog flere skridt i retning mod lidt bedre tider på arbejdsmarkedet, udtaler økonom Andreas Kildegaard Pedersen fra Dansk Erhverv.

Privatforbruget så småt ved at tø op
- Ledighedstallene har været faldende i fem ud af årets første seks måneder, og første kvartals beskæftigelsestal steg for første gang i syv kvartaler. Med flere personer i arbejde og dermed flere udbetalte lønkroner er der basis for et stigende privatforbrug. Samtidig tror flere danskere på, at økonomien - både for dem selv og for landet som helhed - vil være bedre om et år, end den er i dag, hvilket også er befordrende for et øget privatforbrug. Privatforbruget udgør 50 procent af den økonomiske aktivitet i Danmark og er derfor en vigtig faktor for at få gang i hjulene, siger Andreas Kildegaard Pedersen.

Flere positive nøgletal for dansk økonomi
Mange økonomiske nøgletal har vist positive tendenser i de seneste måneder. Blandt andet forbrugertillidsindikatoren, aktiekurserne og omsætningen i detailhandlen. I slutningen af august kommer de første officielle tal for beskæftigelsen på arbejdsmarkedet og tal for Danmarks økonomiske vækst i 2. kvartal.

- Der er flere økonomiske indikatorer, der peger i den rigtige retning, men om der virkelig er noget om snakken, kan man først rigtig konkludere, når man har set tallene for den økonomiske vækst i 2. kvartal. Der er dog grund til at tro på, at det ser lidt bedre ud, siger økonom Andreas Kildegaard Pedersen fra Dansk Erhverv.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11