23948sdkhjf

DI: Forsigtig optimisme i handelssektoren

På trods af en faldende tendens i omsætningen i årets første måneder har mange handelsvirksomheder positive forventninger til fremtiden.
Der er dog ikke udsigt til stigning i hverken investeringer eller beskæftigelse i sektoren. Det viser DI Handels nye prognose.

Omsætningen i b2b handelssektoren har i årets første måneder vist en faldende tendens. Faldet kommer dog efter en stigning i omsætningen i slutningen af 2012, og handelsvirksomhederne er optimistiske, når det gælder den fremtidige udvikling. En undersøgelse blandt DI Handels medlemmer viser således, at lidt flere end halvdelen af virksomhederne forventer en stigning i omsætning og indtjening i andet halvår af 2013 i forhold til 1. halvår.

Den årlige omsætning i handelssektoren er omkring 850 mia. kr., og eksporten spiller en stadig voksende rolle for sektorens udvikling. Således udgjorde eksporten hele 31 pct. af handelssektorens omsætning i 2012, hvor den kun udgjorde 26 pct. i 2009. Udviklingen på eksportmarkederne har dermed stor betydning for handelssektoren.

Stilstand i investeringer og beskæftigelse
De positive forventninger til udviklingen i omsætning og indtjening afspejles ikke i hverken forventningerne til investeringer eller beskæftigelse i handelssektoren. Således forventer de fleste virksomheder, at der ikke vil ske ændringer i virksomhedens investeringer eller antal af beskæftigede i 2. halvår af 2013 i forhold til 1. halvår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078