23948sdkhjf

Studerende hjælper Aarstiderne med brancheudfordring

17 studerende og 4 virksomheder arbejder i disse dage på at løse den massive udfordring med madspil inden for frugt- og grøntbranchen.
Frugt og grøntbranchen har en massiv udfordring med spild. Alene i primærproduktionen kasseres hvert år 1/3 af produktionen før den overhovedet er nået frem til butikkerne. 17 studerende og 4 virksomheder fra branchen mødes derfor i denne uge i en camp hos AgroTech i Aarhus med temaet ”From Waste 2 Value”.

Indtil videre har branchen og forskellige eksperter, blandt andre AgroTech, arbejdet med forskellige løsningsforslag, men nu tages nye metoder i brug. AgroTech har inviteret studerende til at deltage i AgroTech Challenge. De studerende skal komme med forslag til, hvordan spildet kan nedsættes. De kommer fra vidt forskellige studier fx kemi, innovation management, kaospilot, global nutrition and health, og marketing.

Åbent innovationsforløb - Vi arbejder oftest i åbne innovationsforløb, men vi har ikke tidligere haft forløb, hvor det udelukkende har været studerende og hvor der har været et konkurrenceelement ind over. De studerende er super tændte og jeg er sikker på, der bliver kamp til stregen og at vi i slutningen af ugen får præsenteret nogle rigtig gode løsningsforslag, siger campleder for AgroTech Challenge Anne Hørby Bendtsen.

De studerende kommer fra forskellige studieretninger, men har det til fælles, at de ser madspild som et stort samfundsmæssigt problem.

- Det er en spændende problemstilling at passe lidt bedre på de ressourcer vi har til rådighed og udnytte dem på en fornuftig måde. Madspild er noget jeg selv er opmærksom på i min egen lille husholdning, men det kunne være rigtigt spændende at være med der, hvor det virkeligt batter på et større plan. Dertil kommer, at jeg som business innovation studerende synes at det er spændende at kunne udfordre værdibegrebet og tænke det endnu bredere end vi kender i dag, lyder det fra studerende Susanne Kolle.

Aarstiderne med som case
Også fra virksomhedernes side er der stor interesse. En af de virksomheder, det deltager med en case er Aarstiderne, som har en lang tradition for at arbejde sammen med studerende og har rigtig gode erfaringer med det.

- Vi er med i AgroTech Challenge, fordi vi har gode erfaringer med at arbejde sammen med unge mennesker, og det er spændende at se om de har nogle nye bud på, hvordan vi kan reducere spildet, siger Svend Daverkosen, landbrugs- og miljøansvarlig hos Aarstiderne.

Aarstiderne arbejder selv med reduktion af spild, men erkender, at det er en stor udfordring, og de forventer da heller ikke, at der umiddelbart kommer helt færdige løsninger frem, men kan alligevel sagtens se værdien i at arbejde sammen med de unge.

- Vi har et godt system til reduktion af råvarespild, men vi forventer, at de unge kan se nogle nye problemstillinger, og være med til at opridse løsningsmuligheder, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.363