23948sdkhjf

Udviklingsfirma klar på torvehaller i Hillerød

M. Goldschmidt Holdings melder sig klar til at udarbejde en lokalplan for 2.000 m² torvehaller i Hillerød efter, at Økonomiudvalget har vedtaget at se nærmere på mulighederne for at realisere idéen.
Trods en anbefaling om ikke at give tilladelse til at etablere torvehaller vedtog Økonomiudvalget i Hillerød Kommune, at arbejde videre med projektet. Der skal nu indhentes en ekstern vurdering af muligheder for og konsekvenserne ved etablering af torvehaller i byen.

- Jeg mener, at vi står i den situation, at hvis de to undersøgelser, kommunen nu laver, viser det samme som de undersøgelser, ICP har lavet, vil flertallet stemme for, og så har vi torvehalsprojektet i Hillerød Storcenter, siger projektdirektør i M. Goldschmidt Holding A/S, Ulrik Bebe, med henvisning til Institut for Center-Planlægnings undersøgelser til SN.dk.

Han meddeler mediet, at udviklingsfirmaet nu vil arbejde videre med en lokalplan for området i samarbejde med kommunen.

Vil kopiere Københavns torvehaller
Planen indebærer, at et areal på 2.000 m² udlægges til anvendelse svarende til Torvehallerne på Israels Plads i København.

Området skal anvendes til detailhandel i form af Torvehal med overvejende fødevarer samt blomster, dels fra åbne stader, dels fra overdækkede torvehaller. I tilknytning hertil indrettes de nødvendige tekniske, administrative og personalemæssige faciliteter samt publikumsorienterede funktioner, så som café og restaurant. Området må endvidere benyttes til loppemarkeder og lignende.

Økonomiudvalget beslutning betyder blandt andet, at det skal undersøges, hvilke konsekvenser torvehaller vil få for den eksisterende handel i byen. Ligeledes ønsker man en juridisk vurdering af, hvordan man udelukker, at torvehandlen udvikler sig til traditionelle dagligvarebutikker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078