23948sdkhjf

Danske krydderurter har vokseværk

Ny ejer-struktur i storgartneriet Rosborg-Bellinge vil investere i en ny og mere effektivt krydderurteproduktion og øge eksporten.
En ny ejerstruktur er endelig på plads i det fynske storgartneri, efter tidligere ejer Lars Rosborg pludselig gik bort i 2006. Virksomheden har frem til nu kørt som dødsbo, men ledelse og medarbejdere samt tre eksterne investorer har nu overtaget i fælelsskab. Det skriver børsen i dag.

Urentabel produktion skilt fra
Tidligere har gartneriet dyrket potteroser og orkideer - en urentabel produktion, som nu er lukket ned. I dag anvendes drivhusene stort set kun til krydderurter - en produktion, som skal øges over de næste år. Alene sidste år blev der investeret 6 mio. kr. i omstillingen fra orkidéer til økologisk krydderurteproduktion, oplyser Børsen.

- Vi er nødt til at bygge et nyt og effektivt gartneri, for ellers bliver det dyrere og dyrere at producere i de gamle drivhuse, vi har i dag. Vores energiomkostninger fylder meget, og de hviler på politiske beslutninger, som skaber en stor usikkerhed for os, siger direktør Johnny Albertsen til avisen.

Øget produktion og øget eksport
Under mærket Gloria Mundi sender gartneriet hver uge 400.000 krydderurter ud i 2.000 butikker over hele Danmark. Hertil kommer leverancer af afskårne økologiske krydderurter, der sælges til landets storkøkkener ligesom man har påbegyndt en lille eksport til Sverige efter at have opnået det svenske økologimærke. Planen er på sigt at øge eksporten til Norge og Sverige. Pt. afsættes 95 pct. på hjemmemarkedet. Målet er desuden at effektivisere og automatisere processerne, der omhandler klipning og pakning af krydderurterne.

Fakta om den nye ejerstruktur
Direktør Johnny Albertsen og produktionschef Henning Jørgensen har hver købt 17 pct. af aktierne, mens 22 ansatte tilsammen har erhvervet 15 pct. Samtidig har Ernst F. Mittag, Jens Bøg Madsen og Jakob Kjær Larsen hver købt 17 pct., på den betingelse, at ledelse og medarbejdere køber dem ud inden for ti år.

Ernst F. Mttag er bestyrelsesformand i gartneriet og tidligere direktør for Danpo-fjerkrækoncernen, Jens Bøg Madsen er arving til blomstereksportselskabet Bøg Madsen, der sidste fusionerede med Gasa Group, mens Jakob Kjær Larsen er stifter og tidligere ejer af det store fynske gartneri Tvillingegaarden. (Kilde: Børsen)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078