23948sdkhjf

Fra snak til handling

Et vellykket samarbejde mellem Coop, Kvist Møbler og Stark Industri viser vejen for, hvordan alle led i kæden samarbejder om brug af bæredygtigt træ.
Detailgiganten Coop har i samarbejde med Kvist Møbler genoptaget produktionen af fire stole og tre borde fra FDB’s gamle møbelfabrik.

Møblerne, der i sin tid blev designet af henholdsvis Børge Mogensen, Jørgen Bækmark, Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson er lanceret i denne uge, og Coop har i processen lagt stor vægt på at koncernens værdier om at drive virksomhed med omtanke holdes i hævd.

Møblerne er således FSC-certificerede og fremstillet af FSC-certificerede ”Innovus”-laminater, leveret af Stark Industri:

- Der er utroligt meget snak om FSC, men der er stadig meget få, der forvandler snakken til handling og faktisk bruger FSC-certificerede materialer. Her har vi imidlertid et projekt, hvor hele kæden fra Coop og ned har været med på konceptet. Så det kan lade sig gøre, siger Lars Nielsen, direktør i Stark Industri.

Allan V. Høvighoff, der er logistics and procurement manager i Kvist, fortæller, at Coops miljøpolitik har stillet virksomheden på noget af en prøve:

- Kravet om certificering har betydet, at vi skulle arbejde omvendt af, hvad vi normalt gør. Vi har først skullet sikre os adgangen til de FSC-certificerede materialer, før vi kunne få ordren. Heldigvis kunne Stark levere de certificerede laminater, vi skulle bruge, siger Allan V. Høvighoff.

Læs også: Klassikere vækkes til live hos Kvist Møbler

”Innovus”-konceptet er udviklet af portugisiske Sonae Indústria og omfatter laminater i 180 forskellige farver og 150 forskellige decórs. Hele programmet er PEFC-certificeret, og desuden kan cirka 80 procent af fås i FSC-certificerede materialer. Ifølge Lars Nielsen er Innovus-konceptet udviklet for at forenkle processen for designere og arkitekter. Der tilbydes den samme laminat på alle pladetyper, så det er muligt at opnå 100 procent match på tværs af produkterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114