23948sdkhjf

Lavere rente kan betyde genstart af mode- og designindustrien

Så begyndte vi endelig at se faldende renter. 

Og jeg tror, det kan få betydning for et af Danmarks store vækstmarkeder – mode og design.

Jeg skal være den første til at sige, at der har været en naturlig bekymring hos både kapitalfonde og andre professionelle investorer inden for fast moving consumer goods. 

Især på mode og design, som ikke blot er et flagskib i Danmark, men også genererer stor økonomi som industri. 

Alene i 2021 genererede branchen en omsætning på hele 49 milliarder kroner og bidrog desuden med væsentlige eksportindtægter.

Mens både forbrugerne og de danske mode- og designvirksomheder har forsøgt at holde tråd i forbruget og således omsætningen under den høje rente, har det til gengæld set helt anderledes ud med investeringsvilligheden. 

Det er bekymrende. 

For det forhindrer virksomhederne i branchen i at tage det næste store skridt på vækst, fusion eller internationalisering.

Lys for enden af tunnelen

Men jeg ser også et lys for enden af tunnelen. 

Den lavere rente kan blive startskuddet på en ny investeringsbølge. 

En længe ventet af slagsen for en branche, hvor udfordringerne de seneste par år har stået i kø med økonomisk uro og globale politiske forhold, der ikke har tilladt meget andet end kortsigtet forretningsstrategi.

For at skabe vækst i den danske mode- og designindustri er det nødvendigt, at banker og andre långivere generelt ser mere velvilligt på sunde virksomheder i mode- og designbranchen, så virksomhederne igen kan agere langsigtet, købe op og fusionere.

Hvis jeg har ret i, at startskuddet er nu i 2. halvår, håber jeg, at vi ser långivere bakke op i en tidlig fase. 

Så tror jeg, at de professionelle investorer også vil være der, og at vi igen vil se dansk mode og design i en række offensive handler og konstellationer.

Artiklen er en del af temaet Klummehjørnet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131