Én fødevare skiller sig markant ud: Prisen er steget med 50 procent på ét år
Olivenolie er den absolutte højdespringer på listen over fødevarer, der det seneste år er steget mest i pris - men en stribe andre råvarer er også steget særdeles mærkbart.
Ifølge en opgørelse, FødevareWatch har lavet, er syv fødevarer således steget med over fem procent fra juli sidste år til juli i år.
Ingen er i nærheden af olivenolien, hvor prisen har taget et gigantisk hop på 50 procent. Seks andre råvarer er steget med over fem procent:
Ris (8,7 procent), chokolade (8,4 procent), kartofler og kartoffelprodukter (8 procent), frugt- og grøntsagssaft (7,2 procent), frosne grøntsager (6,6 procent) og sukkervarer, marmelade og chokolade (5,1 procent) skriver mediet.
Prisstigningerne skyldes ikke mindst dårligt vejr og deraf følgende ringe høstudbytte rundt omkring i verden.