23948sdkhjf

Coop: 40.000 tons affald skal omdannes til grøn energi

Som den første har Danmarks største dagligvarevirksomhed indgået en aftale med N.C. Miljø om at de i alt cirka 40.000 tons organisk affald, der årligt smides ud, fremover skal omdannes til biobrændsel.
Det sker efter, at systemet er blevet testet i 10 fynske butikker. Det er gået så godt, at det nu bredes ud til alle Coop butikker på Fyn. Inden for de næste to år vil aftalen omfatte samtlige 1200 butikker over hele Danmark.

Coop er den første dagligvarevirksomhed, der får affald omdannet til biogas frem for at køre det på forbrændingsanlæg.

- Vi hilser derfor regeringens nye ressourcestrategi velkommen, fordi den lige som vores initiativ vil sikre mere genanvendelse og mindre forbrænding af affald. Vores aftale betyder både en kæmpe miljømæssig gevinst for samfundet - men det er også økonomisk fordelagtigt for os, fordi vores affald får en større værdi, siger ansvarlighedsdirektør Anna Lise Mortensen, Coop.

Det organiske affald bliver fremover afhentet ved Coops butikker og kørt til N.C. Miljøs banebrydende maskine, der forvandler affaldet til biogas. Naturgas Fyn aftager den grønne, CO2 neutrale energi. Gassen kan anvendes til el og opvarmning og på sigt kan de 40.000 tons affald fra Coop spare klimaet for 10.270 tons CO2 årligt og kan opvarme 5700 husstande op et helt år og dækker 7.800 personers energiforbrug.

I morgen – tirsdag den 8. oktober kl. 14.20 - vil miljøminister Ida Auken besøge N.C. Miljø i Ørbæk på Fyn for at se anlægget om høre om Coops planer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141