23948sdkhjf

Samarbejder med Salling Group: Stifter og ny investor overtager ejerskabet

Der er blevet skiftet en hel del ud i iværksætter Henrik Ottesens virksomhed, FoodRemade, som omdanner overskudsbrød til rasp og andre ingredienser i det østjyske.

Med samarbejdspartnere som Salling Group og Lantmännen Schulstad har FoodRemade fået godt gang i sin praktiske version af et cirkulært fødevaresystem.

Det går faktisk så godt, at det ifølge Henrik Ottesen er blevet anledningen til, at to tidligere medejere nu er ude - og at bestyrelsen aktuelt består af kun én person.

- Vi har jo stået og kigget ind i, at vi skal opskalere noget i produktionen. I den forbindelse skal vi gennemføre nogle investeringer, og det har vi drøftet med de tidligere ejere, hvordan vi skulle gøre. Men vi kunne ikke blive enige om, hvordan vores respektive bidrag skulle værdisættes. Og så blev vi enige om at stoppe samarbejdet i stedet for, siger han til Food Supply, RetailNews' søstermedie.

Han betegner skilsmissen, der formelt er registeret sidst i november, som "forholdsvis udramatisk".

Resultatet er, at Henrik Ottesen nu ejer 80 procent af FoodRemade, mens en ny investor har købt de sidste 20 procent. 

Læs også Henrik modtager tonsvis af brød, der ikke kan sælges: Salling og Schulstad er allerede kunder

Han ønsker endnu ikke at afsløre, hvem den nye investor er. Men det er åbenbart en med brugbare kompetencer for virksomheden.

-  Det er ”kloge” penge, vi får ind, og så er det også en, der kan hjælpe mig med nogle af de udfordringer, som jeg ellers ville skulle have købt mig hjælp til, siger Henrik Ottesen.

- Nu tager vi en periode, hvor han hjælper mig igennem den opskalering, vi står overfor nu og så kigger vi på en ny investorrunde, når vi kommer på den anden side af det.

Den hemmelige nye investor skal også have en plads i bestyrelsen. 

Automatisering skal øge kapaciteten

Næsten samtidig er FoodRemade flyttet fra Randers til nye omgivelser tæt på østjyske Hadsten. I løbet af kort tid vil den ovn, som er helt central i virksomhedens produktion, blive installeret

- I og med, at det ikke længere et testbageri, vi skal arbejde i, så har vi fuld råderet alle døgnets 24 timer. Dermed kan vi også producere mere. Det næste bliver så, at der er mange af de håndholdte ting, som vi rigtigt gerne vil automatisere. Det er den automatisering, som jeg kommer til at kigge på med min nye investor, og som vil kunne øge vores kapacitet ganske betragteligt, siger FoodRemade-stifteren.

Artiklen er en del af temaet Leverandører.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094