23948sdkhjf

Dansk design hyldes Down Under

Operahuset i Sydney fejrer i næste uge sit 40-års jubilæum og det bliver med dansk design i fokus.
Operahuset i Sydney fylder 40 år, og det er anledningen til en række arrangementer i oktober, der skal sætte fokus på dansk kultur i Australien. Det oplyser Eksportrådet.

Det er Operahuset i Sydney, der har inviteret Danmark til at deltage i den officielle fejring af 40-året for Jørn Utzons verdensberømte arkitekturværk. Det danske kronprinspar er derfor protektorer for jubilæet, som finder sted den 20. – 28. oktober 2013.

Fejringen af Operahuset tager afsæt i bygningens danske rødder og sætter fokus på nye generationer og nye talenter igennem en række kulturelle arrangementer. Her deltager både danske og australske kunstnere, arkitekter og designere. Fra dansk side præsenteres en stor dansk designudstilling, Danish Design at the House, med deltagelse af 25 danske designvirksomheder. Udstillingen skal vise, hvad der kendetegner dansk design såsom håndværk, innovation og funktionalitet. Dette er en oplagt mulighed for de medvirkende designvirksomheder til at brande deres produkter under fælles dansk banner.

- Det er meningen, at udstillingen skal pege frem mod operahusets 50-års jubilæum, så der bliver også givet 10 priser til unge arkitekter, der skal udveksles mellem Danmark og Australien. På den måde peger udstillingen ikke blot tilbage på dansk design og arkitektur, men sætter også nye skibe i søen, fortæller Karen Kjærgaard, der har kurateret udstillingen til Politiken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081