23948sdkhjf

Dansk lyd i verdensklasse indtager Silicon Valley

Der er flere banebrydende nyheder på programmet, når Innovationsnetværket Dansk Lyd og en delegation af danske lydvirksomheder i disse dage deltager i fremstødet Sound of Denmark i Californien.
Blandt andet en forstærkerchip, der kan reducere energitabet i forstærkere med helt op til 90 procent.

Danmark har en unik position på verdensmarkedet, når det kommer til lyd. Næsten hver andet høreapparat på verdensmarkedet er dansk, og indenfor blandt andet forskning, højtalere og elektroniske komponenter til lydindustrien er danske virksomheder også med i toppen.

- Danmark har mange særdeles succesfulde lydvirksomheder, men i lige så høj grad en stor underskov af små, specialiserede virksomheder, der står på spring til at træde ind på den globale arena, fortæller direktør for Innovationsnetværket Dansk Lyd, Jan Larsen.

Netværket fungerer som samlingspunkt for forskningsmiljøer, virksomheder og professionelle indenfor lydteknologi og præsenterer højdepunkter fra disse på ”Sound of Denmark” eventet i tæt samarbejde med hovedarrangøren Innovation Center Denmark i Silicon Valley.

Over fire dage fra 21. – 24. oktober samler ”Sound of Denmark” de vigtigste stakeholders fra den danske og californiske audioverden til nogle intense dages networking, showcasing og virksomhedsbesøg blandt industrigiganter som Dolby, Sennheiser og Facebook samt workshops med audioforskere på Stanfords Center for Computer Research in Music and Acoustics (CCRMA).

Der er særligt tre områder, hvor dansk lyd skiller sig ud: Akustik, transducerteknologi og signal- og informationsprocessering, men breder sig i stigende grad også til andre fagområder som neurovidenskab, lægevidenskab, oplevelsesøkonomi mm.

Jan Larsen forventer, at den danske lydindustri kun vil fortsætte sin sejrsgang i de kommende år.

- Lyd omgiver alt og alle, uanset hvor i verden man befinder sig. Lyd kan forbedre vores livskvalitet ved enten at blive tilsat eller fjernet, men lyd kan også bruges til at forstå vores verden bedre. Megatrends som en aldrende befolkning og stigende efterspørgsel på nye sundhedsløsninger, urbaniseringen og digitaliseringen af indhold bevirker, at der er kommet et øget fokus på nye komplekse sammenhænge, hvor de danske spidskompetencer indenfor lyd kommer i spil. Dansk lyd er interessant netop nu, fordi forbrugerne efterspørger integrerede løsninger og systemer af høj kvalitet, og det kan danske virksomheder levere i verdensklasse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125