23948sdkhjf

Første spadestik til Copenhagen Markets

Efter seks år på tegnebrættet er der nu sat dato på første spadestik til Nordeuropas største engrosmarked og distributionscenter for blomster, frugt, grønt og andre fødevarer.
Det bliver Tåstrups borgmester, Michael Ziegler, der tager første spadestik til Copenhagen Markets Tåstrup, som bliver afløseren for det nuværende Grønttovet i Valby. 92 procent af de 55.000 overdækkede kvadratmeter er lejet ud på blot to en halv måned, og byggeriet forventes at stå klar i efteråret 2015.

- Markedspladsen i Valby har i mange år ikke været tidssvarende, blandt andet på grund af pladsmangel, logistiske udfordringer og behov for moderne servicefaciliteter. Så da valget stod mellem en omfattende ombygning af det eksisterende grønttorv eller at skabe et nyt og moderne blomster- og fødevarecenter helt fra bunden, valgte vi at opføre Copenhagen Markets i det logistiske smørhul Høje Tåstrup Transportcenter, fortæller Brian Abildgaard, direktør i Copenhagen Markets A/S.

Sammenhold og is i maven
Copenhagen Markets har været på tegnebrættet i 6 år, og rejsen frem mod første spadestik har været en udfordring med en del benspænd undervejs - ikke mindst en finanskrise. Men i maj i år lykkedes det for Brian Abildgaard at forhandle en aftale på plads med investor og ejendomsforvalter Nordic Real Estate Partners (NREP), der skød en halv milliard kroner i projektet.

Aftalen var betinget af, at de 139 andelshavere i Grønttorvet København Holding på en ekstraordinær generalforsamling 26. juni godkendte aftalen, og at der efterfølgende kunne opnås 90 procent forhåndsudlejning af projektet. Begge dele lykkedes, og 92 procent af arealerne i det nye Copenhagen Markets er allerede udlejet.

- Det har krævet en helt utrolig tålmodighed og sammenhold hos andelshavere og bestyrelse at holde fast i planen om at opføre og flytte ud til Copenhagen Markets. Men fordi alle havde is i maven og blev ved med at tro på projektet, er det nu lykkedes at nå frem til første spadestik, fortæller Brian Abildgaard.

Når byggeriet står færdigt, overdrager Copenhagen Markets ejerskabet til NREPs logistikfond, der har sikret mulighed for at udvide med yderligere 36.000 kvadratmeter. Og eftersom næsten al plads i den nye markedshal allerede nu er revet væk, vurderer Brian Abildgaard, at de ekstra 36.000 kvadratmeter også på sigt bliver en realitet.

Grønttorvet København er ejet af 139 andelshavere, hvoraf størstedelen flytter med til Copenhagen Markets i Høje Tåstrup. Virksomhederne sælger tilsammen 650.000 tons varer om året og har en skønnet årlig omsætning på 4 mia. kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109