23948sdkhjf

Bruun’s Galleri bliver fremtidens shoppingcenter

Efter blot 10 år står landets mest succesfulde shoppingcenter nu over for omfattende forandringer.
Det nedslidte område omkring banegården i Aarhus bliver i de kommende år omdannet til et moderne centrum for shopping, kontor og beboelse, og en central del af projektet er den længe ventede udvidelse af Bruun’s Galleri.

- Med Perlekæden - som helhedsplanen for området kaldes - samles busterminalen, hovedbanegården og den nye letbane i et moderne og attraktivt bycenter med Bruun’s Galleri i midten. Og det samarbejde skaber helt nye muligheder for fremtiden, både for området og for Bruun’s Galleri, forklarer borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.

- Med Perlekæden får Aarhus et nyt og spændende område midt i hjertet af byen, som vil skabe en ny dynamik i forhold til resten af det centrale Aarhus. Bruun’s Galleri er allerede i dag et af byens vigtigste elementer, når det handler om gode indkøbsoplevelser, og med den nye akse omkring byens trafikale knudepunkt, Bruun’s Galleri og Aarhus’ hovedstrøg er der lagt op til endnu et løft til glæde for byens borgere og gæster, siger han.

Kombinerer handel og kultur
Byfornyelsen vil ikke alene give eftertragtet plads til nye butikker. I samarbejde med bliver galleriets nye kvadratmeter nemlig til en integreret del af den nye busterminal, og det vil fremtidssikre storcenterets største aktiv – den unikke placeringen i hjertet af det midtjyske trafikcenter.

Hos DSB har man allerede udtrykt forventninger om, at udviklingen af området på sigt vil få flere til at vælge toget, og det samme regnestykke gør sig gældende for Bruun’s Galleri, forklarer Center Manager, Claus Brændgaard:

- Med udvidelsen skaber vi endnu tættere forbindelser imellem Bruun’s Galleri og byens trafikale knudepunkter, og i samme omgang udvider vi centeret med masser af muligheder for at kombinere detailhandelen med kulturelle aktiviteter og rekreative områder. På den måde kan vi blive en del af fremtidens byliv, der henvender sig til mange mennesker på forskellige tidspunkter af døgnet.

Netop kombinationen af shopping, kultur og oplevelse har været en væsentlig del af kommunens fokus i planlægningen af byens nye kulturelle rum. Resultatet er en enestående plan for området, som ifølge direktør i Aarhus City, Claus Bech, vil appellere til nye gæster fra det meste af Jylland.

- Der er ingen tvivl om, at projektet vil gavne hele byens handels- og kulturliv. Bruun’s Galleri bliver i den grad styrket, men resten af området får jo også et helt nyt opholdsrum, og det er det, der gør udviklingen særlig interessant. Kultur, shopping og oplevelse spiller jo sammen i dag, og her er udvidelsen af Bruun’s Galleri er en godt eksempel på, hvordan man kan gribe de muligheder, der er i den udvikling. Bruuns Galleri er en central del af den integration, forklarer han.

Tæt samarbejde om planlægningen
Selskabet bag Bruun’s Galleri, Steen&Strøm, har som bygherre spillet en afgørende rolle i planlægningen af det nye område. Tilrettelæggelsen er foregået i et samarbejde med projektets andre bygherrer, DSB Ejendomme og Aarhus Kommune, som har været usædvanligt tæt.

- Det er ikke almindeligt for et shoppingcenter at deltage i et byudviklingsprojekt på denne her måde. Men Bruun’s Galleri er heller ikke et almindeligt shoppingcenter. Med vores beliggenhed har vi et særligt ansvar i Aarhus, og det har vi taget meget alvorligt – blandt andet ved at planlægge vores investeringer i samarbejde med byrådet og DSB, forklarer Claus Brændgaard.

Blandt byrådets medlemmer glæder man sig over, at Bruun’s Galleri på denne måde er gået med i samarbejdet om at udvikle det centrale Aarhus, blandt andet fordi centerets popularitet er med til at trække større omsætning og trafik til resten af området.

- For Aarhus er det en stor styrke at have et storcenter som Bruuns Galleri placeret lige i midten af et nyt by-strøg som Perlekæden. Det tiltrækker helt naturligt investorer, forretninger og naturligvis gæster til de nye faciliteter. Derfor er det et område, som kommunen har stor tiltro til, forklarer borgmester, Jacob Bundsgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087