23948sdkhjf

Dansk tøjfirma får millionbøde for ulovlig prispolitik

Vila betaler bøde for ulovlig prispolitik. Tøjfirmaet har accepteret en bøde på 1,6 millioner kroner for at have overtrådt konkurrencereglerne.
Ved at kræve, at forhandlere af Vila-tøj skulle følge de vejledende priser, har Vila i flere tilfælde forhindret forhandlere i at sætte prisen ned til gavn for forbrugerne.

To ledende medarbejdere har hver accepteret bøder på 22.000 kroner.

Vila har i en række tilfælde krævet, at forhandlere skulle følge de vejledende priser på Vilas produkter. De ulovlige aftaler med forhandlerne blev indgået af flere ansatte og i flere tilfælde gennem en periode på ikke under to et halvt år frem til oktober 2012. De ulovlige aftaler er indgået med både internetbutikker og fysiske butikker.

De to ledende medarbejdere, der har betalt personlige bøder, har haft viden om den ulovlige praksis og har undladt at stoppe den. Den ene har desuden selv udført en række af de tiltag, der førte til, at de ulovlige aftaler blev indgået.

I maj 2013 foretog Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen et kontrolbesøg hos Vila, efter at TV2 havde sendt programmet ”Operation X – de hemmelige prisaftaler”. Ved undersøgelsen fandt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bevismateriale for, at Vila havde benyttet bindende videresalgspriser.

Da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen forelagde bevismaterialet for Vila, valgte Vila at samarbejde om sagens afgørelse. Det har haft betydning for bødens størrelse.

I 2012 omsatte Vila for 926 millioner kroner. Over 1.500 butikker over hele Europa forhandler Vilas produkter. Vila A/S er søsterselskab af Bestseller A/S.

- Vilas ulovlige praksis har forhindret selvstændige forhandlere i selv at bestemme priserne, herunder at sætte priserne ned. Det er vores vurdering, at Vilas aftaler om bindende videresalgspriser har haft konkret betydning for de danske forbrugere, siger Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

- Vi kan desværre se, at ulovlige aftaler om bindende videresalgspriser forekommer relativt hyppigt i Danmark. Alene i år har vi haft seks sager, hvor der er faldet større bøder.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078