23948sdkhjf

Ætsende rengøringsmidler fjernet fra byggemarkeder

Trærens, toiletrens og ovnrens er blandt 73 produkter, som Miljøministeriet har fjernet fra hylderne. Produkterne havde forkerte faresymboler og oplyser ikke forbrugerne om risikoen for ætsning.
73 salgsforbud og påbud om tilbagetrækning af rengøringsmidler. Miljøministeriets Kemikalieinspektion har kontrolleret farvehandlernes og byggemarkedernes rengøringsprodukter og fundet fejl i næsten hvert andet af kontrollerede produkter. De var faremærket forkert, og er nu fjernet fra butikkerne.

- Jeg er rystet over, at de firmaer, der står bag rengøringsmidlerne, ikke advarer forbrugerne om, hvor ætsende deres produkter er. Det hører jo ingen steder hjemme, at man risikerer at få skader på huden eller i øjnene, når man gør rent, siger miljøminister Ida Auken i en pressemeddelelse.

Kemikalieinspektionen undersøgte 161 produkter som trærens, ovnrens og kalkfjerner. Godt halvdelen af produkterne havde således forkerte faresymboler. Fundet af de skadelige produkter er et resultat af, at Miljøministeriet sidste år bad Kemikalieinspektionen øge kontrollen med rengøringsmidler. Ministeriet oplyser, at kontrollerne fortsætter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064