23948sdkhjf

Netto i Ry vinder mangfoldighedspris

Den lokale Netto i Ry har modtaget Salling Fondens Mangfoldighedspris 2013, fordi butikschefen gør en stor indsats for at have plads til meget forskellige medarbejdere.
Man behøver ikke en kæmpe butik for at have plads til forskellighed.

Det har butikschefen i Netto i Ry, Ivan Sørensen, i den grad bevist. Butikken har netop vundet Salling Fondens Mangfoldighedspris 2013, som hvert år uddeles blandt Dansk Supermarkeds mere end 500 danske føtex-, Bilka- og Netto-butikker.

- Jeg er en lille smule overrasket. Jeg er jo vestjyde. Det, der gør mig mest overrasket, er, at jeg bare passer mit arbejde og så ligefrem skal have en pris for det. Men jeg er også meget stolt af prisen og de folk omkring mig, der har været med til at yde en indsats, for jeg kan jo ikke gøre det alene, siger Ivan Sørensen.

Ivan Sørensen har fokuseret på mangfoldighed i medarbejdergruppen, lige siden han begyndte som butikschef i Netto for snart 20 år siden. Han lægger vægt på, at den enkelte har et medansvar – både over for butikken og for hinanden – og at den enkeltes kompetencer bliver brugt på den rette måde, så der både skabes trivsel og udvikling.

Netop derfor herskede der i dommerpanelet heller ikke tvivl om, at Netto Ry har gjort sig fortjent til sejren.

- Hele medarbejderstaben er en mangfoldig skare, der tager sig af hinanden, og flere ansatte beskriver butikken som deres anden familie. Netto Ry har som en af de få også en kørestolsbruger ansat. I stedet for at se begrænsninger vælger butikken at se muligheder, hvilket også giver driftsmæssige resultater i særklasse, siger Annette Vittrup, HR-partner i Dansk Supermarked og medlem af dommerpanelet.

Netto i Ry har desuden også haft plads til at rumme praktikanter, ligesom butikschefen arbejder aktivt med fastholdelse af medarbejderne og udvikling af skrøbelige unge mennesker, der siden er blevet både mellemledere og chefer.

Med prisen følger 10.000 kroner til medarbejderne, som nu skal finde ud af, hvordan sejren skal fejres.

- Det bliver i hvert fald ikke nok med en julefrokost. Det skulle vi jo have haft alligevel. Men om det bliver en tur på gokartbanen eller en omgang i bowlinghallen, det skal jeg lige have snakket med de andre om, siger Ivan Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141