23948sdkhjf

Internethandlen i julen slår alle rekorder

Nye tal fra Nets viser, at e-handlen med dankort i første halvdel af december i år steg med 309 mio. kr. sammenlignet med sidste år.
Fra 1. til 15. december i år købte danskerne for 2.096 mio. kr. med deres dankort på nettet. Det viser helt nye tal fra Nets.

Det svarer til en stigning på 17,3 procent i forhold til samme periode året før, og til sammenligning er den fysiske handel med dankort blot steget med 1,9 pct.

Danskerne giver los med køb på nettet
- Det er den første rigtige temperaturmåling på årets e-julehandel, og man må sige, danskerne har givet los med brug af dankortet på nettet. Vi har set en række positive nøgletal den seneste periode, og det er med til at øge danskernes købelyst, men vi er stadig en nation af tilbudsjægere, og derfor er vi glade for at finde vores gaver på nettet, hvor priserne nemt kan sammenlignes, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Marie Louise Thorstensen.

Ingen tilbagegang for fysiske butikker - men fremgang på e-handel
- Men det interessante i tallene er faktisk, at det ikke er gået tilbage for butikkerne, selvom det går frem for e-handlen. Så det er ikke sådan, at e-handlen udgør en stor trussel for de fysiske butikker. Begge dele eksisterer fint side om side, og derfor er fremtidens vindere i detailhandlen dem, der formår at lade butik og webshop gå hånd i hånd, siger hun.

Der er væsentlig forskel på, hvor udbredt e-handel er på tværs af brancher og varetyper. Hvor det i første halvdel af december 2013 kun var knap 1 pct. af den samlede dankortomsætning i dagligvarehandlen, der fandt sted som e-handel, var det tæt ved en femtedel indenfor radio/tv-forretninger og legetøjsforretninger, og endnu mere for så vidt angår boghandlere.

Samlet e-handel med dankort

1.-15. december 2012: 1.787 mio kr.
1.-15. december 2013: 2.096 mio. kr.

Kilde: Dansk Erhverv pba. Nets


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109