23948sdkhjf

Danmarks første digitale landhandel slår dørene op

Tendensen er, at butikkerne lukker i de mindre samfund på grund af manglende opbakning. Men et nyt koncept i samarbejde med Osuma.dk kan måske betyde, at de små steder kan overleve.
I den lille landsby Alken ved Skanderborg vendte byens købmand tilbage torsdag d. 19. september i en ny moderne udgave. Bag købmanden står en gruppe af frivillige fra byens borgerforening – og varerne bliver leveret af online supermarkedet Osuma.dk.

Engang var Alken en landsby med både ishus, skrædder, købmand og kapelmester. Da købmanden i Alken lukkede, som den sidste for to år siden, var byens 234 beboere ikke i tvivl om, at købmanden skulle tilbage til byen. Den mission er lykkedes efter flere måneders forberedelse, med støtte både fra lokallivet og private fonde.

I købmandsbutikken er hylderne fyldt op med dagligvarer fra Osuma.dk. Det giver muligheden for at købe de mest nødvendige dagligvarer i købsmandsbutikken, men betyder samtidig også, at købmanden i Alken ikke behøver at føre et komplet supermarkedssortiment:

- Vi håber, at vi kan lave et nyt koncept, der betyder, at de små steder kan overleve. Det centrale er, at vi ikke behøver at have et stort varelager med det spild, som det indebærer, siger Tove Nyholm, næstformand i foreningen "Liv i landsbyen" i Alken.

På Osuma.dk har beboerne i Alken mulighed for, at bestille deres dagligvarer til afhentning hos købmanden. Varerne bliver pakket om formiddagen i Kvickly Ry, og da bestillingerne kun skal afleveres på ét sted, er leveringen gratis for beboerne i Alken. Varerne kan afhentes fra kl. 16.00 og bliver udleveret af frivilligt personale fra borgerforeningen.

- Tendensen er jo, at butikkerne lukker i de mindre samfund på grund af manglende opbakning. Modellen her, kan derfor bruges rigtig mange steder, hvor man har et behov for at få leveret dagligvarer, fortæller Jesper Elkjær, Adm. direktør i Osuma.dk

Købmanden i Alken har i anledningen af samarbejdet med Osuma.dk fået installeret et kølerum, så varerne kan holde sig friske indtil de bliver afhentet. En del af den omsætning, som bliver generet via Osuma.dk, tilfalder endvidere købsmandsbutikken til at dække de faste udgifter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079