23948sdkhjf

H&M i modvind

H&M er kommet i modvind på grund af brugen af plus size modeller, som ifølge kunder ikke står mål med virklighedens "store kvinder".
Kritikken går på en række kvindelige modeller, som H&M har præsenteret som såkaldte "plus size"-modeller på sin hjemmeside. Det skriver epn.dk.

Kvinderne præsenteres i tøj i størrelserne 44-54. En del personer har dog udtrykt, at modellerne ikke står mål med, hvad der i virkeligheden kan betegnes som "store kvinder".

"Jeg tænkte, at det forhåbentlig var en dårlig joke - at det der skulle være ekstremt overvægtig person", lyder kritikken blandt andet. En anden skriver: "Bliver både vred og ked af det, når H&M præsenterer sin ”plus-size”-model. Hvad tænkte man her? #sygtideal"

H&M har noteret sig kritikken men afviser, at modellerne ikke passer ind. Det oplyser epn.dk.

- Alle vores plus-size-modeller bruger størrelse 44-54, og det gælder også for modellen på billedet. Vi synes naturligvis, det er trist, hvis nogen oplever billedet negativt. Det er selvfølgelig ikke vores hensigt. Det, vi vil med vores reklame, er at inspirere og vise vores seneste mode, siger Karin Bringevall, pressemedarbejder hos H&M Sverige, til svenske Metro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095