23948sdkhjf

Vordingborg Køkkenet vil bygge nyt domicil

Efter et 2013 med tocifret vækst er virksomheden efterhånden ved at vokse ud af sine nuværende rammer.
Da Jacobsen-familien i 1994 købte Vordingborg Køkkenet og reelt reddede det fra konkurs, udgjorde omsætningen 20 mio. kr.

I 2012 var den steget til 259 mio. kr., og selvom tallene for det seneste regnskabsår endnu ikke er helt på plads, står det klart, at det også i 2013 er gået stærkt med tocifrede vækstrater. Det skaber behov for flere kvadratmeter:

- Vores organiske vækst i 2013 har sprunget vores fysiske rammer på Langøvej, og pladsen er blevet for trang, så vi har akut behov for mere plads, forklarer administrerende direktør Hjalmar Hansen.

Stilstand er lig med tilbagegang
Efter en årrække med markant vækst i mellemsegmentet lancerede Vordingborg Køkkenet kort før årsskiftet en ny billig køkkenserie som et alternativ til konkurrenternes gør-det-selv-løsninger. Med den nye Urban-serie sigter virksomheden mod at tage markedsandele i den billige ende af køkkenmarkedet, og det ambitionerne om fortsat vækst, der ligger til grund for byggeplanerne.

- Vordingborg Køkkenets organiske vækst er skabt af mennesker, men er der ikke fysisk plads til flere nye intelligente og højtuddannede medarbejdere, så udebliver væksten også. Stilstand er i min verden lig tilbagegang, og det kan Vordingborg Køkkenet og byen ikke være tjent med, siger administrerende direktør Hjalmar Hansen.

Direktøren har sat arkitekt Jørgen Dahlgaard på opgaven om at skabe et nyt hovedkontor med tilhørende indfaldsveje omkring Langøvej. Det kræver en lokalplan, og hos direktion og bestyrelse er der en klar tro på, at byrådet er klar til at gå i dialog nu.

- Vores drømmescenarie er at lokale byggevirksomheder vil kunne slå udenbys entreprenører af pinden. Produktionschef Henrik Kajbæk, som er ansvarlig for byggeriet, vil i den kommende periode være meget lydhør over for alle, som vil kunne bidrage til projektet, siger Hjalmar Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063