23948sdkhjf

Apotekerne skal tjekke lediges medicinforbrug

Kommunerne er positive overfor apoteker-forslag om, at lade apotekerne gennemgå lediges medicinforbrug i samarbejde med kommunerne.
Det skriver Ritzaus Bureau.

Folk på overførselsindkomster er ifølge formand for Apotekerforeningen, Niels Kristensen, langt mere syge end andre og får omkring tre gange så meget medicin som folk i arbejde. Derfor foreslog Danmarks Apotekerforening tidligere på i Politiken et samarbejde mellem apotekerne og jobcentrene med henblik på at afklare lediges medicinforbrug. I den forbindelse vil det primært blive farmakonomer og farmaceuter, der skal assistere jobcentrene.

- Og det kan bestemt være relevant at inddrage farmaceuter og andre forskellige kompetencer i den afklaring, siger formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalg, Jacob Bundsgaard (S), til Ritzau.

Udvalgsformanden bakker op om forslaget fra Apotekerforeningen, men understreger, at det skal være op til den fagprofessionelle stab i den enkelte kommune at vurdere, om apotekernes kompetencer skal benyttes i beskæftigelsesindsatsen.

Formanden for de praktiserende læger, Bruno Melgaard Jensen, er imidlertid ikke begejstret for forslaget, han mener nemlig ifølge Ritzaus Bureau, ikke at farmaceuter har kompetencerne til at ændre på folks behandlingsmedicin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235