23948sdkhjf

Januarsalget lider af tømmermænd

Detailssalget falder med 5,5-6 milliarder i januar og februar tilsammen. Babyudstyrs- og børnetøjsforretninger slipper dog for dykket.
Julesalget i detailhandelen var i december 1,5 pct. lavere, end det var i samme måned 2012. Og nu venter januar og februar, som er de to måneder, hvor danskerne handler absolut mindst i butikkerne.

Fra december til januar falder butikkernes omsætning typisk med 26-27 procent, og omsætningen falder yderligere i februar, så faldet samlet set lander på 5,5-6 milliarder kr. i forhold til gennemsnittet, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge DI.

- Forbrugernes mindre lyst til at handle i januar får mange butikker til at holde udsalg. De lavere priser er dog ikke nok til at få gang i forbrugerne, selv om de kunne spare store penge ved at udsætte nogle af deres indkøb fra december til januar, siger branchedirektør Lars William Wesch, DI Handel.

Vin, legetøj og planter dykker
Det er næsten alle dele af detailhandlen, der hvert år oplever et lavere salg i januar i forhold til en gennemsnitlig måned. Vinhandlere, legetøjsforretninger og blomsterhandlere/havecentre er blandt dem, der har et meget svagt salg i januar i forhold til resten af året. Hos Skovgaard Vine kender indehaver Jens Skovgaard udmærket til fænomenet.

- Jeg tror endda, at springet mellem de to måneder er endnu større hos os, siger Jens Skovgaard.
Han føler sig dog ikke voldsomt ramt, da salget på det seneste har ligget et pænt stykke over det budgetterede.

- December er særligt for os i vinbranchen præget af stort indkøb af vin til gaver. Men efter årsskiftet er det som om, folk har fået rigeligt, siger Jens Skovgaard.

Nogle brancher går fri
Blandt de få dele af detailhandlen, der har et mersalg i januar i forhold til en gennemsnitsmåned, er radio-/tv-forretninger, boligtekstilforretninger samt babyudstyrs- og børnetøjsforretninger.

- Mersalget af babyudstyr og børnetøj er påvirket af udbetalinger af børnepenge, siger Lars William Wesch, DI Handel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094