23948sdkhjf

Byråd sender Bilka-planer i høring

Et nyt supervarehus i Hjørring rykkede torsdag et skridt nærmere.
Et stort flertal i Hjørring byråd besluttede torsdag aften at sende lokalplanen for et såkaldt Bilka-center på Ringvejen i høring.

Kun de to byrådsmedlemmer fra SF og Enhedslisten stemte imod forslaget.

Modstanderne af Bilka-centret frygter, at varehuset vil kvæle butikker i Hjørring Bymidte og i kommunens oplandsbyer.

Forskellige holdninger
Helt modsat forventer tilhængerne en øget handel som følge af centret, blandt andet flere norske turister, som vil stoppe i Hjørring i stedet for at køre til Bilka i Aalborg.

Tilhængerne mener, at planerne bør godkendes af miljøministeren, fordi det teknisk set kun er et forslag om et bydelscenter på 3500 kvadratmeter.

Men her hæfter modstanderne sig ved, at ”bydelscenteret” får fælles indgang med det eksisterende A-Z fra Dansk Supermarked, som dermed reelt bliver til et såkaldt Bilka-center, hvor butikken med non-food og butikken med fødevarer ligger klods op ad hinanden, men med separate kasselinjer og separate indgange.

Intet nyt under solen
- Den konstruktion findes allerede flere steder i landet, påpeger tilhængerne, som mener, at det vil være en slags straffeaktion kun mod Hjørring, hvis naturstyrelsen gør indsigelser.

Og det er der meget, der tyder på, at den vil.

Det har den nu forhenværende miljøminister Ida Auken (SF) antydet i et brev til Folketingets miljøudvalg med henvisning til nye bemærkninger til Planloven fra 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112