23948sdkhjf

Dansk Supermarked vil se nærmere på brødhusene

Hver tredje dropper handskerne, når de tager tag-selv-brød i supermarkederne. Derved kan brødet være fyldt med bakterier. Det er bekymrende lyder det fra Statens Serum Institut.
Metroxpress observerede et brødhus i Netto i det nordvestlige København i halvanden time. I den periode købte 21 personer brød fra brødhuset. Hver tredje tog ikke handsker på, før de stak hænderne ned i brødkasserne. Det skriver Politiken.

Det er bekymrende mener Elsebeth Tvenstrup Jensen, overlæge ved Statens Serum Institut.

- Spiser man brød med bakterier eller virus på, vil det kunne resultere i en mave-tarminfektion. I den her sammenhæng vil det især være norovirus, der giver roskildesyge, som kan være faren. Der skal ikke ret mange virus til, for at man bliver syg. Vores erfaring er, at op til 50 procent af dem, der bliver udsat for norovirus, bliver syge, siger hun til metroxpress.

Hos Dansk Supermarked er pressechef Mads Hvitved Grand overrasket over tallene.

- Det lyder slet ikke godt. Selv om det kun er 21 kunder, er en tredjedel alt, alt for mange. Det havde jeg slet ikke forestillet mig. Vi har engangshandsker til rådighed samt anvisninger til, hvordan man skal gøre. Og kunderne er jo vant til princippet fra bland-selv-slik, siger han til metroxpress.

Mads Hvitved Grand understreger, at man nu vil se nærmere på brødhusene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078