23948sdkhjf

Kontrolleret vækst giver rekordoverskud hos Ecco

I 2013 kom der 255 nye salgsteder til, samtidig øgede man overskuddet på salget af sko med 15,8 procent. Ecco har styr på væksten og det giver overskud.
Til trods for en kæmpe rokade af koncernens produktionskapacitet i 2013 er det lykkedes skoproducenten at generere et rekordoverskud. Det skyldes en kontrolleret vækst, oplyser Jyllandsposten.

- Det er helt bevidst, at vi har haft en kontrolleret udvikling på vores vækst i 2013, og det vil vi også forsøge fremover. De dage er forbi, hvor vi pludselig har tocifrede vækstrater. Til gengæld vil vi arbejde på at holde vores overskudsgrad i niveauet 15-16 pct. og gerne mere, siger koncernchef Dieter Kasprzak fra Ecco til avisen.

Et treciferet millionbeløb
For 2013 kunne Ecco fremvise et overskud efter skat på 800 mio. kr., hvilket er en stigning på 15,8 procent fra året før. Salget steg med 4,4%, mens overskudsgraden ramte 15-16 %.

I løbet af de seneste ti år har Ecco været inde i en rivende udvikling. Omsætningen er tredoblet til 8,5 mia. kr., mens overskuddet før skat i samme tidsrum er seksdoblet til 1,2 mia. kr.

Det rekordstore overskud kommer endda i et år, hvor koncernen har brugt mange ressourcer på at omfordele 35% af produktionskapaciteten, som følge af oversvømmelse på fabrikken i Thailand i 2012.

Investering i nye butikker
Mens investeringerne i nye maskiner og fabrikker i 2013 er faldet til 375 mio. kr., så er investeringen i opgradering af gamle butikker og åbningen af nye en væsentligt post på udgiftssiden.

Alene sidste år blev der åbnet 255 nye butikker og shop-in-shops hvilket har bragt antallet af den type Ecco-udsalgsteder op på 2989 globalt.

Især er salget af sko i Kina og Usa gået frem, selvom der er registreret fremgang på alle markeder. Det forventes dog at Kina om føje tid bliver Eccos største marked.
Læs mere om: ECCO
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141