23948sdkhjf

BoConcept sætter vækst på dagsordenen

Ledelsen rydder op i organisationen og nedlægger 25 stillinger. En mere enkel struktur og en klarere fordeling af ansvar skal hjælpe franschisetagerne i stand til at sælge mere.
BoConcept nedjusterede mandag forventningerne til regnskabsåret 2013/14 og meddelte samtidig, at 25 stillinger nedlægges som led i en reorganisering.

Tiltaget sikrer en årlig reduktion i omkostningsniveauet på omkring 8 mio. kr., men det er ikke udelukkende sparehensyn, der får den danske møbelkoncern til at ændre i strukturen.

- Overordnet set har vi et eneste indsatsområde, og det er at øge salget pr. kvadratmeter i butikkerne, siger CEO Torben Paulin til wood-supply.dk.

Ny ledelsesstruktur
BoConcept har hidtil arbejdet med en direktion bestående af CEO Torben Paulin og CFO Hans Barslund suppleret af en 12 mand stor ledelsesgruppe. Denne gruppe reduceres nu til en form for informationsforum, der mødes otte gange årligt.

Samtidig etableres en ny seks mand stor ledergruppe med deltagelse af Torben Paulin, Hans Barslund og fire ledende medarbejdere; Collection & Visuals Director Claus Ditlev Jensen, Marketing Director Palle Larsen, Retail Director Kenneth Barsballe-Rasmussen og Business Development Director Brian Hedelund Nielsen.

- Det er en meget markedsrettet ledergruppe, som understreger, at det er salgs- og omsætningsvækst, der er fokus, siger Torben Paulin.
Fokus på butiksøkonomi
BoConcept har i den forbindelse ansat Brian Hedelund Nielsen som ny Business Development Director. Han har de seneste 19 år haft ansvaret for at hjælpe Dagrofas købmænd til at drive en bedre forretning. Disse kompetencer skal nu overføres til møbelbranchen og BoConcepts verdensomspændende franchisekoncept.

- Butiksøkonomi er en kompetence, vi har manglet, fordi vi har haft travlt med opbygning af kæden. Det vil vi lave om på nu. De butikker, som ikke er profitable, skal vi hjælpe, og hvis vi ikke tror på, at det kan lade sig gøre, skal vi finde en ny franchisetager, forklarer Torben Paulin. Han forventer ikke, at det nye fokus vil medføre ekstraordinære butikslukninger.

- Vi har allerede lukket mange butikker, og vi kommer nok ikke til at lukke ret mange flere. Der bliver snarere tale om at få en ny ejer ind nogle steder.

Færre lag og en mere klar fordeling af ansvar
At BoConcept nu nedlægger 25 stillinger sker først og fremmest for at styrke fokus på salg og effektivitet i den danske møbelkoncern. Det kan umiddelbart lyde paradoksalt, men ifølge Torben Paulin handler det om at fordele ressourcerne på mere effektiv måde og skabe en klar ansvarsdeling.

- Ude i landeorganisationerne har vi hidtil haft en regionsdirektør, en account manager og en landechef til at servicere franchisetagerne. Men når man er flere om at dele ansvaret, ender det ofte med, at ingen rigtig er ansvarlig, og at nogle bliver mere fokuserede på at lede andre. Vi ønsker færre lag, færre personer og en mere klar fordeling af ansvar, forklarer han.

BoConcept har på den baggrund nedlagt 10 stillinger i retail-organisationen, mens yderligere 10 stillinger er nedlagt i Kina, hvor koncernens kontor i Dongguan er lukket. Det andet kinesiske kontor i Shanghai skal fremover ledes fra domicilet i Herning. Den sidste håndfuld nedlæggelser er fundet på tværs af funktionerne i Danmark, hvor et par medarbejdere er gået på barsel uden vikar, mens yderligere et par stykker har sagt op uden ansættelse af en afløser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094