23948sdkhjf

Coop intensiverer fokus på lokale varer

De danske forbrugere viser stor interesse for lokale fødevarer, og den efterspørgsel vil Coop gerne efterkomme. I dag mødes omkring 1.000 Coop-ansatte og øko-leverandører fra Sjælland til en lokal leveranddør-dag, som er arrangeret i samarbejde med Økologisk Landsforening.
Coop vil gerne have endnu flere økologiske varer på hylderne i butikkerne, og derfor afholder koncernen i samarbejde med Økologisk Landsforeningen i dag arrangementet ”Kom og mød din lokale leverandør” i Coops hovedkontor i Albertslund. Her deltager 24 lokale øko-producenter fra Sjælland samt omkring 1.000 Coop-ansatte – herunder de lokale brugsuddelere.

- Vi oplever en rigtig stor interesse fra forbrugerne for de lokale varer, når vi har dem på hylderne. Forbrugerne vil gerne have varer, som er produceret i nærheden af butikken. Det giver en større tillid til varen, når man ved, hvem der står bag, og hvor varen er produceret, siger Michael Løve, koncerndirektør i Coop og understreger, at Coops fokus på lokalt producerede varer bl.a. skyldes et ønske om at bidrage til udviklingen i lokalområderne.

God afsætningsmulighed for øko-producenter
- Det er utroligt positivt, at Coop og SuperBrugsen har grebet stafetten i forhold til at få flere lokale varer ind i sortiment. Det giver en god mulighed for de økologiske leverandører for at etablere en afsætning i deres lokalområde, og det kan således også bidrage til flere jobs i landområderne, siger Gitte Hvoldal, projektleder i Økologisk Landsforening og peger på, at der er en naturlig sammenhæng mellem økologi og lokale varer.

- Der er en stærk tendens i tiden, hvor forbrugerene søger mod det nære og autentiske, hvilket matcher rigtig godt med den økologiske produktion. De økologiske leverandører arbejder ud fra særlige kriterier, som netop sikrer gennemsigtighed i deres produktion fra jord til bord - bl.a. fordi de driver landbrug på naturens præmisser uden brug af eksempelvis sprøjtegift og kunstgødning, siger Gitte Hvoldal.

Ifølge en undersøgelse fra Coop er størstedelen af de kunder, som køber lokale varer, også folk, der normalt køber økologiske varer.

Håber at udvide samarbejdet
En af de lokale øko-leverandører, der deltager i arrangementet i dag, er Jens Thorsen fra Ventegodtgaard, der er et økologisk landbrug tæt på København. Ventegodtgaard har i de seneste to år leveret friskplukkede økologiske jordbær og ærter, nyopgravede kartofler og æblemost til lokale SuperBrugsen-butikker, og Jens Thorsen ser potentiale i at udvide samarbejdet.

- Vi har mange københavnere, som tager ud og besøger vores gård og plukker jordbær hos os om sommeren. Og når de har været i vores mark og kender vores sted, vil de også meget gerne købe vores varer i butikkerne. Vi oplever, at vi på den måde stille og roligt har fået opbygget et brand, siger Jens Thorsen, som synes, det er meget positivt, at Coop har taget beslutning om at satse på lokale varer.

Arrangementet om lokale varer i eftermiddag indledes med en åbningstale ved Økologisk Landsforenings formand, Per Kølster.

SuperBrugsen og Økologisk Landsforening har planlagt en række kick-off møder i alle SuperBrugsens distrikter til maj, hvor lokale leverandører inviteres ind for at mødes med butikschefer.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141