23948sdkhjf

System Frugt tjener godt på Crispo-køb

Den aarhusianske frugtvirksomhed har i det seneste år tjent godt på Crispos kartofler med skræl i jordnøddeolie.
System Frugt har i det seneste regnskabsår øget nettoomsætningen fra 476 millioner kroner til 560 millioner kroner og resultatet før skat er mere end fordoblet siden sidst til 20,12 millioner kroner. Det skriver FødevareWatch.

Det er især eksportmarkederne, der driver væksten i den aarhusianske frugtkoncern. Markederne tæller ud over Danmark Sverige, Norge, Finland, Island, Holland, Tyskland og Polen. Og det er især på disse markeder, at System Frugt forventer endnu mere vækst. I løbet af de næste tre år forventer man helt konkret at hente 70 procent af omsætningen på eksport.

- Det er der, den primære del af væksten kommer fra. Der er en naturlig markedsvækst herhjemme, men den ligger kun på 3-5 pct. nu, hvor den tidligere har ligget på 20 pct. Så vi kan simpelthen ikke indfri vores ambitioner, hvis vi ikke vækster væsentligt mere på eksportmarkedet, hvor vi kan tage markedsandele fra vores konkurrenter. Det kan vi ikke i Danmark, siger direktør Steffen Molberg til FødevareWatch.

Den enorme vækst er særligt drevet af aktiviteterne i Crispo Danmark, som System Frugt overtog ejerskabet af i foråret sidste år. Specialproduktionen af kartofler med skræl i jordnøddeolie har i det forgangne år været en stor succes og ifølge Steffen Molberg forventer man mere vækst på netop det område, helt op mod 100 procent årligt og i runde tal 60 millioner kroner i regnskabsåret 2014/15.

Den aarhusianske frugtvirksomhed er i øvrigt selv ejet af den uafhængige kapitalfond Odin Equity Partners, der købte sig ind for et trecifret millionbeløb tilbage i 2010.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125