23948sdkhjf

DSK: Hypermarkedsforslag er ødelæggende og mere end fantasifuldt

De Samvirkende Købmænds dom over Produktivitetskommissionens endelige anbefalinger på detailhandelsområdet er hård. Ødelæggende og mere end fantasifuldt, lyder det.
Produktivitetskommissionen foreslår i sin slutrapport, at der skal bygges flere hypermarkeder i Danmark. Adm. dir. for De Samvirkende Købmænd, John Wagner, advarer mod en liberalisering af planlovens detailhandelsbestemmelser.

- Kommissionens forslag om en væsentlig lempelse af detailhandelsbestemmelserne ville, hvis det blev gennemført, være ødelæggende for den danske butiksstruktur med et levende butiksliv i købstædernes bymidter og dagligvarebutikker i boligområderne og landdistrikterne, siger han.

John Wagner er også kritisk overfor flere af kommissionens andre forslag på detailhandelsområdet.

- Kommissionens tanker om en ”kommunalisering”, hvor kommunerne endog skulle tage konkurrencemæssige hensyn i forbindelse med planlægningen af detailhandel, og hvor der skulle tages initiativ til et internationalt udbud af et antal områder til etablering af flere hypermarkeder, er mere end fantasifuldt, for nu at udtrykke det diplomatisk, siger han og tilføjer:

- Det er således velgørende, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har afvist kommissionens forslag med en meget klar melding om, at der også er andre hensyn at tage end de rent produktivitetsmæssige, f.eks. hensyn til byernes butiksliv og vareforsyningen på landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14