23948sdkhjf

DSK: Vælgerne siger nej tak til flere hypermarkeder

Ny meningsmåling viser, at over 70 % af vælgerne ikke ønsker flere hypermarkeder i Danmark.
Et stort flertal af vælgerne er enige med de 48 organisationer, der har advaret politikerne mod at lempe planlovens detailhandelsbestemmelser.

En ny undersøgelse fra A & B Analyse viser, at flere end 70 % af vælgerne ikke ønsker, at der etableres flere hypermarkeder i Danmark, sådan som Produktivitetskommissionen netop har foreslået.

- Det er stærkt opmuntrende, at befolkningen deler vores modstand mod flere hypermarkeder i Danmark. Dermed er også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager helt på linje med vælgerne, når hun afviser produktivitetskommissionens forslag om at liberalisere planlovens detailhandelsbestemmelser, siger De Samvirkende Købmænds adm. direktør John Wagner.

- Vi er selvfølgelig rigtigt glade for, at Margrethe Vestager, forhåbentlig på vegne af den samlede regering, lægger sig på linje med de 48 organisationer og et stort flertal i befolkningen, siger han.

A & B Analyse har gennemført undersøgelsen for De Samvirkende Købmænd. 1067 danskere er blevet spurgt om deres holdning til hypermarkeder. Ifølge undersøgelsen vurderer 78 procent af danskerne, at flere hypermarkeder vil skade den eksisterende detailhandel i deres lokalområde, og over 81 procent mener, at flere hypermarkeder vil medføre flere lukkede dagligvarebutikker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078