23948sdkhjf

Aspargeskongen lancerer ny aspargesøl

Nomas foretrukne aspargesleverandør, Søren Wiuff, lancerer ny aspargesøl fra Herslev Bryghus. Samtidig er det blevet muligt for alle, at købe de berømte asparges i Gartner Christen Olsens krydderurte-butikker i Torvehallerne.
- Mine tanker omkring aspargesøllen er både en holdning til brug af lokale råvarer i fremstilling af fødevarer, herunder øl, og samtidig er det et ønske om at finde et alternativ til vin, som jo synes at være det foretrukne nydelsesmiddel, når det kommer til at spise asparges, fremhæver landmand Søren Wiuff.

Den nye aspargesøl er et samarbejde mellem Aspargeskongen Søren Wiuff og Herslev Bryghus. Det første bryg bliver lanceret torsdag den 1. maj kl.10 hos Gartner Christen Olsen i torvehallerne og er brygget på den første høst af nye asparges, som Søren Wiuff har dyrket. Aspargesøllen er baseret på bryghusets hvedeøl og bliver kun produceret i et begrænset omfang, når aspargessæson begynder.

Nu kan alle købe de samme asparges som restaurant Noma
- Da jeg åbnede krydderurtebutikken i Torvehallerne, havde jeg fra starten af et ønske om at forhandle de bedste grøntsager. – Og som alle andre havde jeg også hørt om Søren Wiuff berømmede asparges, så jeg tog derfor kontakt til Søren, siger Gartner Christen Olsen.

Søren Wiuffs fremhæves ofte for at være i en liga for sig, når det kommer til asparges, og er af samme grund den foretrukne leverandør til alle de kendte restauranter, hvilket både har givet ham det sigende kaldenavn aspargeskongen og gjort aspargesene til en meget eftertragtet vare.

- Jeg sælger egentlig kun mine asparges til udvalgte restauranter, men da Gartner Christen Olsen har de samme holdninger til høj kvalitet af fødevareproduktion, som jeg, så var det et naturligt valg at lade ham sælge mine asparges. Samtidig har jeg også et ønske om, at andre end blot gæsterne på restauranterne kan få glæde af mine asparges, siger Søren Wiuff.

Danmarks ældste krydderurt-familie åbnede verdens første krydderurte-butik
Da Gartner Christen Olsen åbnede i Torvehallerne, blev der faktisk skrevet verdenshistorie. Det var nemlig den første krydderurte-butik i verden. Den skal egentlig opfattes som en gårdbutik for byboere, da udsalget sker i direkte forlængelse af gartneriets egen produktion.

- Hver dag tog min oldefar ind på grønttorvet i København og solgte de krydderurter, som han selv havde skåret om morgen. Så jeg ser det egentlig som om, jeg bare er tilbage, hvor min oldefar startede, slutter en smilende Christen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081