23948sdkhjf

Message eksporterer sig til fremgang

Svære vilkår på det danske marked og en investering i nye markeder præger Messages seneste regnskab. Nu skal eksporten til Tyskland og Holland skabe vækst.
Vanskelige markedsvilkår for detailhandlen i Danmark kombineret med betydelige markedsudviklingsomkostninger til sikring af den fremtidige vækst i primært Tyskland og Holland, bevirker at ledelsen finder regnskabet tilfredsstillende trods tilbagegang på flere poster.

Året i tal
Message opnåede i 2013 en EBITDA indtjening på 15,4 mio. kr. (2012: 25 mio. kr.) og et resultat før skat på 5,6 mio. kr. sammenlignet med 12 mio. kr. året før. Bruttoresultatet landede på 48 mio. kr. mod 55,9 mio. kr. i 2012. Driftsresultatet er halveret fra 18,4 mio. kr. i 2012 til 9,2 mio. kr. i 2013.

Koncernens kontinuerlige anlægsinvesteringer i primært nye butikker gennemføres i et tempo, der sikrer at soliditet og likviditet fastholdes på et højt niveau. Overtagelsen af franchisebutikker fortsættes og er primo 2014 med en undtagelse gennemført således at Message-kæden i Danmark er en kapitalkæde med de muligheder, det medfører. De to norske Message-butikker drives fortsat på franchisebasis.

Forventninger til fremtiden
Koncernen har et fremadrettet fokus på udyttelse af eksportmulighederne og en fortsat risikospredning. Det forventes at koncernens vækst primært vil foregå i udlandet.

Udbygningen af detailnettet vil ske i moderat tempo og i det omfang der findes beliggenheder, der harmonerer med Messages nuværende brand og butiksplaceringer.

Man forventer for 2014 et bedre resultat end i 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094