23948sdkhjf

Osuma.dk når ikke break-even

Selvom den tidligere direktør havde varslet break-even i 2013, så må netsupermarkedet Osuma.dk slå sig til tåls med et millionunderskud til trods for en omsætningsvækst på 60 procent.
Nethandel med dagligvarer i dagens Danmark koster. Netsupermarkedet Osuma.dk nåede ikke break-even i 2013 og når det nok heller ikke 2014, men direktør Steen Trier Hansen er fortrøstningsfuld, skriver dagbladet Børsen.

Stigende omsætning
Osuma.dk kom ud af 2013 med et underskud på 7,9 mio. kr., selvom den tidligere direktør Jesper Elkjær havde varslet break-even. Samtidig steg omsætningen med 60 procent, bruttoresultatet faldt fra 5,3 mio. kr. til 1,7 mio. kr. og egenkapitalen er nu negativ med 12 mio. kr.

Direktør Steen Trier Hansen, der tiltrådte posten for en måned siden, finder forklaringen på underskuddet i den store investering, det har været, at få flere butikker med i Osuma-fællesskabet. Og på spørgsmålet om, man når break-even i 2014, svarer han:

- Det vil jeg jo helst, men det er ikke en bunden opgave. Jeg er ikke sat ind for at skabe sorte tal i år. Vi skal udvikle forretningen derhen, hvor vi gerne vil være med en størrelse og struktur, som er den rigtige for os.

Nye ejere klar
Sidste år forlod fire stærke investorer virksomheden og tilbage i ejerkredsen er to brugsforeninger, der driver Kvickly-varehuse i Ry og Middelfart. Men det får ikke Steen Trier Hansen til at bekymre sig om Osuma.dks fremtid.

Begge brugsforeninger står nemlig økonomisk solidt med en egenkapital på mellem 57 mio. kr. og 76 mio. kr., og i følge regnskabet står begge ejere klar med den nødvendige kapital til at sikre selskabet.

Osuma.dk dækker halvdelen af Danmarks geografi og leverer varer til danskerne fra den lokale Kvickly eller SuperBrugsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096