23948sdkhjf

Kontantløse butikker på vej

Butikkerne skal have mulighed for at droppe kontanter som betalingsmiddel. Sådan lyder det fra regeringen, som vil teste det i en treårig prøveperiode.
Regeringen lægger i sit kommende vækstudspil op til et treårigt forsøg med pengeløse butikker. Det erfarer DR Nyheder.

Butikkerne håber på, at det kan være med til at sænke antallet af røverier.

- Det er vi meget tilfredse med. Vi har et stort problem med butikker, der bliver udsat for mange røverier i belastede kvarterer eller steder, hvor der er bander. Derfor har vi efterlyst en ret til ikke at tage imod kontanter, siger administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd, John Wagner, til epn.dk.

Alle butikker - bortset fra postkontorer, apoteker og sundhedsklinikker - kan beslutte kun at modtage kortbetaling og mobilbetaling.

Forsøget skal evalueres efter en treårig periode.

Dansk Erhverv hilser det velkommen
- Det vil gøre det både billigere og nemmere for mange virksomheder, hvis de i fremtiden kan vælge kun at modtage betaling via kort eller mobil. I Sverige har de erhvervsdrivende længe haft lov til at afvise kontanter, så det er kun på tide, at de danske butikker nu også får muligheden, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

- Kontantfri miljøer vil gøre det muligt at afprøve nye innovative butikskoncepter og betalingsløsninger uden at skulle indarbejde de meget omkostningstunge foranstaltninger, der er nødvendige ved håndtering af kontanter, siger han.

Selvom det har ressourcemæssige fordele for butikkerne at droppe kontanterne, vurderer Dansk Erhverv dog, at det kun er en mindre andel, der i den kommende tid kun vil tage imod betalingskort.

- De fleste butikker vil fortsat modtage kontanter, så forslaget skal ikke sættes lig med at vi i fremtiden vil opleve en kontantfri detailhandel. Ikke desto mindre vil det være til stor gavn for en række virksomheder, at de i fremtiden kan skippe kontanterne og udviklingen går utvivlsomt i den retning, siger Henrik Hyltoft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109