23948sdkhjf

Just-Eat-stifter tvunget til at forlade Osuma

Efter mandagens omtale af Osuma.dk's regnskab tager tidligere direktør Just-Eat-stifter bladet fra munden og fortæller, at han blev tvunget til at forlade Osuma.dk sidste sommer.
I løbet af 2013 solgte Just-Eat-stifter Jesper Buch, hans forretningspartner Morten Larsen samt de to Osuma-stiftere Søren Christiansen og Karol Fuks deres aktier til Osumas nuværende ejere to brugsforeninger i Middelfart og Ry, men det var langt fra af egen fri vilje, fortæller Jesper Buch nu til dagbladet Børsen.

Tvunget ud
På spørgsmålet om, hvorfor Jesper Buch solgte sine aktier i Osuma.dk svarer han:

- Det var ikke meningen. Vi blev tvunget ud, for Coop ville have det for sig selv. Hvis vi ikke makkede ret, ville de fjerne flere produktserier fra porteføljen, siger Jesper Buch, der tilføjer at han virkelig troede på Osuma.dk og ville have været med hele vejen.

Jesper Buch er nu begrænset af en toårig konkurenceklausul, men håber at komme til at beskæftige sig med internetbaseret dagligvarehandel igen, da han ser en stor fremtid på dette område.

Kun Brugsforeninger må sælge Coop-varer
Direktør for Brugsforeningen for Middelfart og omegn Ole Jakobsen, der foruden Kvickly og SuperBrugsen i Middelfart også ejer 50 procent af Osuma, bekræfter forløbet overfor Børsen, men understreger at selvom Jesper Buch var et frisk pust for Osuma, så var de to verdener som parterne bevægede sig i alt for forskellige.

Ole Jakobsen forklarer, at den egentlige årsag til afskeden med de fire eksterne investorer, er reglen om, at kun Brugsforeninger må sælge de særlige Coop-varer Xtra og Änglamark, som udgør 30-40 procent af varesortimentet hos Osuma.

I 2013 landende Osuma.dk et underskud på 7,9 mio. kr., og Ole Jakobsen forventer at man når break-even i 2015.

Læs også: Osuma.dk når ikke break-even
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078