23948sdkhjf

Danskerne bruger Dankortet mere

Dankortforbruget er i april steget 5,5 procent i forhold til april måned i 2013.
Ifølge nye tal fra Nets er Dankortforbruget steget 5,5 procent i forhold til april måned sidste år. På trods af helligdage, der falder forskelligt i forhold til 2013, er stigningen et godt tegn, mener Dansk Erhverv.

- Der er brug for at få sat skub i danskenes privatforbrug, hvis dansk økonomi skal ryste krisen helt af sig, og derfor er det rigtig godt nyt, at dankortforbruget er steget i april sammenlignet med april sidste år, siger Mira Lie Nielsen, der er økonom i Dansk Erhverv.

Vi har forskellige forbrugsmønstre, når det er hverdage eller helligdage og på grund af påskens forskellige placering i år versus i fjor, så har det været svært at tolke på forbrugstallene for marts.

Derfor er det ifølge Mira Lie Nielsen rigtig godt, at Dankortforbruget både i marts og april i år var højere end tilsvarende måneder sidste år.

- Der er tale om en stigning på næsten 5 procent, hvilket er langt over inflationen i perioden og tegner godt for udviklingen i det samlede privatforbrug, siger Mira Lie Nielsen.

Stigning i Dankortforbruget er et vigtigt pejlemærke
En stigning i Dankortforbruget er en vigtig indikator på tendensen for privatforbruget. På baggrund af de nye tal ser det derfor lovende ud for privatforbruget og det dansk bruttonationalprodukt.

- Med dagens tal har vi fået et af de mere solide tegn på, at privatforbruget så småt er på vej op. Indtil videre er det primært såkaldt bløde nøgletal som for eksempel forbrugerforventningerne, der har givet håb om større efterspørgsel fra forbrugeren.

- Privatforbruget udgør jo godt halvdelen af det danske BNP, og derfor betyder det vækst og arbejdspladser, når privatforbruget stiger. Danskernes forbrug på Dankortet har en generelt stigende tendens i kraft af, at vi bruger kort-betalinger til mere og mere og samtidig består det samlede privatforbrug af alle de udgifter vi som privatpersoner har. Derfor kan vi med dagens tal ikke med 100 procent sikkerhed sige, at privatforbruget stiger, men stigningen i forbruget på Dankortet i marts og april tegner samlet set lovende for det vigtige privatforbrug, siger Mira Lie Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079