23948sdkhjf

Kaffekonkurs skaber røre om erhvervslejeloven

Enorme huslejestigninger sendte cafekæden Kong Kaffe til tælling. Dansk Erhverv har nu taget et kig på erhvervslejeloven.
Kong Kaffe måtte i april dreje nøglen grundet pludselige stigninger på deres lejemål. Det har fået mange aktører op af stolen og Dansk Erhverv har kigget nærmere på loven, skriver Børsen i dag.

- Det var et kæmpechok for alle, og ingen så det komme. Det er absurd. Om morgenen havde vi sendt vores budget til banken og projekterede et overskud i 2014. Om eftermiddagen fik vi så meddelelsen om huslejestigningerne, fortæller Kong Kaffes tidligere ejer Henrik Ankerstjerne til avisen.

Han blev mødt af prisstigninger for i alt 4,3 mio. kr. årligt, hvilket betød en tredobling af lejen i Bruuns Galleri og en fordobling i Lyngby Storcenter. Det kunne selskabets økonomi ikke bære.

Konkursen har efterfølgende fået Dansk Erhverv til at se nærmere på sagen.

- Der er et problem, og generelt medfører det, at virksomheder uden massiv rådgivning og forhandlingsstyrke kan få store problemer med at klare sig, og så rammer det altså investeringslysten i branchen, påpeger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv, over for Børsen.

Der er altså med andre ord et ulige forhold mellem lejer og udlejer, hvilket et møde med en række aktører også bekræftede i sidste uge. Derfor vil Dansk Erhverv nu involvere sine medlemmer og interessenter og få præciseret problemerne yderligere for at få sat en politisk proces i gang.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125