23948sdkhjf

Butikker afhængige af boligmarkedet taber på krisen

Mange detailforretninger har i løbet af de seneste fem års krise oplevet dyk i salget. Især forretninger afhængige af boligmarkedet er blandt de store tabere.
I dansk detailhandel kan der registreres meget få vindere i løbet af de seneste fem års krise, derimod er taberne mange, oplyser Berlingske.dk

Gulv, møbler & tekstiler
Det er især butikker med varer, der er afhængige af boligmarkedet, der er hårdt ramt. Beregninger fra Dansmarks Handelsstandsforeninger på baggrund af data fra Danmarks Statistik viser, at handel med farver, tapet, tæpper og gulvbelægning er faldet med op til 30 procent, mens forretninger der sælger tekstiler og møbler til boligen har haft et betydeligt fald i omsætningen, siden krisen brød ud.

- Gennem krisen er der blevet handlet færre boliger, og der er bygget mindre. Det rammer butikker, som typisk sælger deres varer i forbindelse med flytninger eller nyetableringer, siger Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail til Berlingske.

Tabere & vindere
Udover varer som møbler, tekstiler og gulv til boligen, så er der også langet betydeligt mindre børnetøj, tøj og sko over disken, hvilket skyldes forbrugernes tilbageholdenhed. Mens forretninger der sælger musik, video og fotoudstyr har mistet halvdelen af salget grundet den digitale udvikling, da lys og billede i stadig større stil købes på nettet, mens mobiltelefonen i dag har erstattet kameraet.

Af de få men store vindere er forretninger, der sælger elektriske apparater, gaveartikler og brugskunst, hvilket der i følge detailhandelsekspert Camilla Birch, fra Birch & Birch, er en god grund til.

- Der har i flere år været priskrig på elektrisk husholdningsudstyr, og forhandlerne har annonceret massivt. Det medvirker til at øge salget. Samtidig er der kommet nyt udstyr på markedet. Eksempelvis sælges der i dag langt flere kaffemaskiner end for fem år siden. Desuden køber folk gerne nye puder eller vaser som et alternativ til en ny sofa, siger Camilla Birch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078