23948sdkhjf

Forbrugertilliden er på højeste niveau siden 2007

Den sammensatte Forbrugertillidsindikator fra Danmarks Statistik var i maj 7,7 mod 5,5 i april. Den samlende indikator for forbrugertilliden er dermed på højeste niveau siden 2007.
- Det er god nyt at forbrugertilliden fortsætter stigningen og derfor mere end fastholder det høje niveau, da forbrugernes tillid til økonomien giver en indikation på deres reelle forbrug, som der må og skal mere fut i, hvis vi skal have væksten i økonomien op og flere i beskæftigelse, så vi for alvor kan lægge krisen bag os. Vi mangler dog fortsat at se de helt håndfaste beviser på, at forbrugernes optimisme i 2014 rent faktisk også har medført øget privatforbrug. Det er jo altafgørende, at danskenes mere positive sindelag omveksles til øget forbrug for at det har nogen som helst samfundsøkonomisk betydning. Derfor venter vi også i spænding på næste uges offentliggørelse af nationalregnskabet for 1. kvartal, som indeholder tal for privatforbruget, udtaler Mira Lie Nielsen, der er økonom i Dansk Erhverv.

- Der er efterhånden en lang række forbrugsindikatorer, som peger i retning af, at 2014 bliver året, hvor danskernes privatforbrug langt om længe vil stige pænt, efter at have ligget fladt i flere år. Årets første måneder har foruden den høje forbrugertillid, nemlig budt på stigende forbrug på Dankortet, fremgang på boligmarkedet, stigende beskæftigelse, lave renter, udsigt til reallønsfremgang, og derudover har danskerne haft en årrække til at konsolidere sig oven på krisen. Faktorer, som samlet set forventes at føre til højere privatforbrug, vurderer Mira Lie Nielsen.

- Der er dog fortsat ikke nogen forventning og voldsomme forbrugsstorme - i stedet vil der være tale om en gradvis stigning, som stille og roligt vil forplante sig i de økonomiske nøgletal, afslutter Mira Lie Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117