23948sdkhjf

Bolia kårer ni vindere i designkonkurrence

Talentfulde unge design fra både ind- og udland blev torsdag fejret under den årligt tilbagevendende Bolia Design Award. Flere af de nye, spændende møbler sættes nu i produktion.
Ni vindere blev præmieret, da møbelvirksomheden Bolia torsdag den 22. maj kårede vinderne af Bolia Design Award, som i år blev afholdt for syvende gang.

Førstepladsen gik til Ditte Buus Nielsen for rumdeleren ”Hedge”, som af dommerne blev beskrevet som en ’eye catcher’.

- Hedge overbeviser med sine rene linjer og funktion, kombinationen af rumdeler og opbevaringssystem. Ditte Buus Nielsen er på forkant med dette integrerede multifunktionelle møbel, som rammer den trenden ”compact living”, hvor vi bor på mindre plads i de store byer og derfor har brug for møbler med flere funktioner, lyder bedømmelsen fra juryen.

Udover hæderen for sit flotte design modtager Ditte Nielsen også en check på 30.000 kr.

Vægur og vasketøjskurv som 2'er og 3'er
Andenpræmien gik til svenske Sanna Völker og spanske Marta Cuquet for væguret ”Pipolotti”. Duoen vandt også to ærespriser for lampen ”Mary” og bordet ”Ringo”.

Tredjepræmien tilfaldt Frederik Alexander Werner for vasketøjskurven ”Laundry basket”, som ifølge dommerne rammer new scandinavian design perfekt med sit valg af materialer og enkle udtryk. En ”praktisk og pæn vasketøjskurv” lød det fra trendekspert og jurymedlem, Mads Arlien-Søborg, der betegnede designet som ”innovativt, godt håndværk med mange anvendelsesmuligheder”.

Thit Refn og Helene Pedersen modtog i år Peoples Choice Award samt en ærespris for deres ”Little Moose”-stol. Denne trebenede stol i lyst træ udstråler, ifølge dommerne, snedkerarbejde af høj klasse, og samtidig giver sædets udformning giver lige det sidste det ’touch’. Bolia uddelte yderligere tre ærespriser blandt andet til Jeannett Højer Hansen for lampen ”Bright Eye”.

Flere bidrag sættes i produktion
Bolia Design Award er en årligt tilbagevendende konkurrence, hvor der uddeles priser til de mest talentfulde og innovative designere. Nye og etablerede designere får her, udover æren og pengepræmier, muligheden for at blive en del af Bolias Designteam. I år blev der uddelt priser til en samlet sum af 100.000 kr.

Hos Bolia er man så begejstret for deltagernes høje niveau, at det allerede nu er besluttet at sætte flere af de nominerede design i produktion. De mange flotte bidrag øger forventningerne til næste års konkurrence, hvor Bolia sætte øget fokus på det innovative og kreative element, så der kommer endnu flere skæve og nyskabende idéer.

Dette års jury bestod af stylist Anette Eckmann, trendekspert Mads Arlien-Søborg, lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole og industriel designer Karina Mose, tidligere product manager ved Bolia Charlotte Høegh Fallesen samt blogger, indretningsstylist og forfatter Emma Fexeus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078