23948sdkhjf

Mere øko-kød i køledisken, tak!

Økologisk hakkekød er ikke nok til at stille de bevidste forbrugere tilfredse, viser ny spørgeundersøgelse, der konkluderer at udbuddet af øko-kød i dagligvarebutikkerne er for ringe.
Avisen Økologi & Erhverv har spurgt økologiinteresserede danskere om deres forbrug af økologisk kød. Flertallet efterspørger et større udbud. Det er ikke overraskende, mener markedschefen i Økologisk Landsforening.

Uanset om du handler i Lidl eller Irma er udbuddet af økologisk kød for lille, viser spørgeundersøgelsen som avisen Økologi & Erhverv har foretaget blandt modtagerne af Økologisk Landsforenings elektroniske Nyhedsbrev, og som 438 har svaret på.

Respondenterne i undersøgelsen er ivrige økologiske forbrugere. 29 procent angiver, at de altid køber økologiske fødevarer, mens 67 pct. svarer, at de ’som regel køber økologiske fødevarer’. 4 pct. svarede ’ja, men kun sjældent’. Billedet ændrer sig imidlertid, når spørgsmålene vedrører, hvor ofte deltagerne køber økologisk kød. Her er det kun 19 pct., der svarer ’altid’, mens 45 pct. svarer ’som regel’. 31 pct. svarer ’ja, men kun sjældent’.

Det er først og fremmest det lille udbud (59 pct.), der står i vejen for at deltagerne køber økologisk kød, viser undersøgelsen. Og på andenpladsen kommer prisen. 49 pct. synes, økologisk kød er for dyrt.

Danskerne vil have mere end hakkekød
Det resultat overrasker ikke markedschefen i Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg.

- Vi oplever helt tydeligt, at danskerne ønsker et større udbud af økologisk kød i butikkerne – både oksekød, svinekød og fjerkræ. Og de ønsker naturligvis at kunne vælge mere end blot hakkekødsvarianten. Men der er i dag alt for få butikker, der har et udbud af økologisk kød, der lever op til potentialet, siger han.

Den vurdering bakkes bl.a. op af følgende kommentar fra en af respondenterne i undersøgelsen:

- Først for få måneder siden er det som om, der er en lille udvikling i udbuddet af udskæringer – ja, vi har haft held til at få fingre i en hamburgerryg - uhmmmm. Indtil da havde vi en fornemmelse af, at hele dyret blev kørt gennem kødhakkeren og lavet til hakket kød og medisterpølse. For vi kunne ikke finde andre ting overhovedet!” svarer én af deltagerne på spørgsmålet om, hvilke udskæringer de gerne vil købe, men ikke kan finde, der hvor de bor.

Stor interesse for dyrevelfærd
Henrik Hindborg peger på, at danskerne generelt interesserer sig for dyrevelfærd, hvilket også er afspejlet i de seneste salgstal for økologiske fødevarer fra Danmarks Statistik. De viser, at salget af økologisk kød steg med 17 procent fra 2012 til 2013.

Ifølge Økologi & Erhvervs undersøgelse handler 60 procent af de økologiinteresserede danskere ind i mellemstore dagligvarebutikker som SuperBrugsen, Føtex osv. Lidt over halvdelen handler ind i lavprisbutikker som Netto, Fakta, Spar. Og den tredje mest anvendte butikstype er gårdbutikkerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078