23948sdkhjf

Danskerne er vilde med dankortet

Danskerne er blandt de europæere, som bruger deres betalingskort mest. Danskerne har faktisk flere dankort end der er danskere over 18 år.
Antallet af betalingskort i Danmark er stigende, og i dag er der flere dankort end danskere over 18 år. Det viser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse ”Betalingskortmarkedet 2014.”

- Betalingskort er generelt en effektiv, sikker og billig betalingsform, så det er positivt, at danskerne har taget dem til sig. Dankortet er klart det mest brugte betalingskort, men de seneste års tendens til flere internationale betalingskort forsætter, siger Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

En dansker bruger i gennemsnit betalingskortet 224 gange om året. Det er langt over EU-gennemsnittet på 80 årlige transaktioner. Hermed er danskerne blandt de europæere, som bruger betalingskortet mest, kun overgået af svenskerne.

Der bliver udstedt flere betalingskort end nogensinde før i Danmark. I 2013 var danskerne samlet i besiddelse af mere end 10 millioner betalingskort, og hver enkelt dansker over 18 år har nu i gennemsnit 1,11 dankort.

Danskerne bruger betalingskortet oftere. Det er især brugen af internationale betalingskort, som er steget. På fem år er omsætningen med de internationale betalingskort vokset med 200 procent.

I 2013 blev der misbrugt for 2,75 gange så meget på nettet som i 2008. Samlet foregik 80 procent af misbruget med danske udstedte betalingskort i udlandet, for eksempel i udenlandske netbutikker.

Kendskab til gebyrreglerne
I forbindelse med analysen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøgt danskernes kendskab til gebyrreglerne. Fire ud af ti forbrugere ved ikke, at fysiske butikker ikke må opkræve gebyr på dankort. Og tre ud af fire forbrugere er ikke klar over, at netbutikker må opkræve gebyr ved betaling med dankort.

Undersøgelsen viser desuden, at forbrugernes kendskab til reglerne stiger, når det gælder deres egne betalingskort.

- Vores analyse viser, at forbrugerne generelt har svært ved reglerne om gebyrer på betalingskort. Men også at deres kendskab til reglerne stiger, når det drejer sig om kort, de selv har, siger Agnete Gersing.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094