23948sdkhjf

Danske modeproducenter reddes af eksporten

Udlændinge køber igen mere modetøj, mens afsætningen til de danske butikker stadig er presset. Der er dog positive takter at spore på det danske modemarked.
Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Mode & Textil er en af de største udfordringer for de danske modeproducenter i øjeblikket det svigtende danske marked. Dog løftes markedet af eksporten, hvor især tyskerne har fået færden af det danske tøjdesign, skriver Jyllandsposten.

Ny analyse & rundspørge
En ny analyse fra netop Dansk Mode & Textil afslører, at afsætningen af dansk modetøj til det danske marked i 2013 faldt med 5 procent, mens eksporten vækstede med 1,8 procent i 2013 og med 4,7 procent i 1. kvartal.

Dansk Mode & Textil har ligeledes foretaget en rundspørge blandt medlemsvirksomhederne om den aktuelle situation. Og her er der optimisme at spore.

Halvdelen af virksomhederne melder om fremgang i salget, mens 75 procent forventer en bedre sæson i efteråret 2014 end året før. Tiltroen til det danske marked er dog stadig på lavt blus – 22 procent forventer vækst, mens 65 procent forventer fremgang i afsætningen til Tyskland.

Tysk interesse for dansk mode
Det er især interessen fra det tyske marked, der trækker opad i regnskabet. Men det er ikke alle virksomheder, der klarer sig lige godt. Successen hænger sammen med størrelsen på virksomheden.

- Vi kan se, at andelen af sunde virksomheder stiger. Det er dog klart især de helt store, som klarer sig bedst. Og de har økonomien til at begå sig på eksportmarkederne – både de nye og eksisterende. Det kan være med til at skabe en ny omsætning, som dermed generer de gode eller bedre resultater i branchen, vurderer senior manager Morten Steinmetz, fra Deloitte.

I dag er den danske modebranche præget af få store virksomheder. 90 procent af omsætningen hentes af godt 10 virksomheder, heriblandt Bestseller, IC Companys og DK Company.

Før krisen bestod den danske modebranche af godt 1.100 modemærker, i dag er det tal reduceret til 700 fordelt på 450 virksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095