23948sdkhjf

Bog & Idé-ejer kæmper med rekordunderskud

Indeks Retail, som blandt andet er kædekontor for landets 90 Bog & Idé-butikker, melder om rekordunderskud efter massive it-problemer.
Indkøringen af et nyt it-system, som skulle effektivisere virksomheden, er end i et mareridt for Indeks Retail. Den ansvarlige er ikke længere ansat hos Indeks Retail. Det skriver Børsen.

Det nye system er blevet en dyr affære, som har kostet virksomheden 16 mio. kr.

- Vi har haft en lang række store engangsomkostninger til en meget dårlig implementering. En del af systemet handlede om at styre vores lager, og da det ikke fungerede, skulle vi bruge mange penge på at håndtere ordrer, ekspedition og fragt, lyder det fra direktør Henrik Christensen.

Kæmper på flere fronter
Ekspert i detailhandelstendenser hos Retail Institute Scandinavia, Mai Thomsen, udtaler, at det er kæder som Bog & Idé i forvejen er udfordret på mange fronter. Forbrugerne er meget krævende i dag. De handler både bøger online, men også i supermarkedet. Bliver de skuffede over en købsoplevelse, så vender de sjældent tilbage.

Derfor er det vigtigt, at it-systemerne hos detailhandelsfirmaer spiller 100 pct, udtaler hun.

Planer om flere butikker
Hos Indeks Retails kæder er der ikke budgetteret med vækst i år. Dels er danskerne stadig tilbageholdende med at bruge kontanter, men it-problemerne har også sat sine spor i virksomheden.

Trods problemerne, kan der godt være flere butikker på vej, lyder det fra direktøren i Indeks Retail.

- Vi åbnede sidste år 6-7 nye butikker og er også i forhandlinger om flere nye butikker, siger Henrik Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125